23948sdkhjf

Iværksætter køber sin virksomhed tilbage

Ny ejer udskiller Smart Repair-producent og forsætter fokus på sin investering i Carheal. Henrik Bro Christensen køber HBC System tilbage.

BILPLEJE I investeringen som Nordic Alpha Partners foretog i den nordjyske virksomhed Carheal i september 2018 indgik også Smart Repair-producenten, HBC System. Denne del af forretningen sælges nu fra til stifteren, hvis yngste søn samtidig indtræder i ejerkredsen.

Som Henrik Bro Christensen udtalte til Børsen i september 2018, hvor Nordic Alpha Partners investerede i Carheal, så var det "en stor beslutning at gå fra at have 100 procents kontrol over sin egen virksomhed til at skulle dele ejerskabet med en kapitalfond."

I lighed med mange andre ejerledere, så var det ikke nemt for Henrik Bro Christensen at overdrage sit livsværk. Og da der samtidig lå en strategi om fremadrettet at fokusere primært på en global ekspansion af Carheals portalprodukt til udbedring af skader på biler, og i mindre grad bygge på den oprindelige kerneforretning, så lå tanken tæt på:

- Jeg kunne se potentialet i Carheal, når der blev sat yderligere kapital - og i særdeleshed fondens vækstfokuserede metodeapparat - bag løsningen. Men jeg måtte samtidig konstatere, at mit hjerte stadig bankede mest for den oprindelige del af forretningen. Derfra kom tanken om at købe HBC System tilbage, udtaler Henrik Bro Christensen

Opsplitning til to virksomheder

Resultatet af disse overvejelser, samt en positiv dialog med Nordic Alpha Partners, er blevet, at der per 1. marts er sket en opsplitning af Carheal og Smart Repair-producenten HBC System.

HBC System fortsætter under samme navn og ledelse, og i ejerkredsen indgår nu også Henrik Bro Christensens søn, Jacob Bro Christensen.

- Vores primære interesse var hele tiden Carheal og den hurtige reparationsløsning til buler og lakskader på biler. Så da Henrik Bro Christensen gav udtryk for, at han ønskede at få komponentforretningen tilbage, så var vi selvfølgelig lydhøre - og jeg tror, at det er den bedste løsning for begge virksomheder, siger Jakob Fuhr Hansen, investment partner hos Nordic Alpha Partners.

Planerne for Carheals vækstrejse er lagt, og CEO Mads Prebensen skal sammen med partner Troels Øberg fra Nordic Alpha Partners nu eksekvere dem.

- Resultatet af vores samtaler med Henrik Bro Christensen har ført til en mere klar struktur, der gør det muligt at holde vores fokus endnu skarpere på Carheal og den globale ekspansion, udtaler Troels Øberg.

Fremadrettet vil Henrik Bro Christensen, der sammen med australske Daniel Zammit var ophavsmand til Carheal-konceptet, have en mindre aktiepost i virksomheden, mens Nordic Alpha Partners og Daniel Zammit tilsammen vil have hovedparten af aktierne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.161