23948sdkhjf

Ajour med autobranchen

Nyt om Genan, Volvo, Jaguar, Sixt og Biltema.

Svindeldømt går i Landsretten

Både tidligere stifter af Genan, virksomheden for dæk-genvinding, Bent A. Nielsen, og hans revisor har anket deres fængselsdomme til landsretten. Det skiver Viborg Folkeblad. Før påske blev Bent A. Nielsen idømt seks års fængsel ved byretten i Viborg for svindel for bedrageri og mandatsvig. Mandatsviget beløber sig i omegnen af 70 millioner kroner, mens han er dømt for at have bedraget for 420 millioner kroner. Penge, han har trukket ud og brugt til blandt andet køb af lejligheder, private renoveringsprojekter og gaver. Bent A. Nielsens revisor, Bjarne Nielsen, blev idømt tre år bag tremmer for medvirken. Han er i byretten også blevet frakendt retten til at fungere som revisor.



Volvo’er advarer hinanden

Volvo er klar med en teknologi, der gør det muligt for Volvo-biler via et skybaseret netværk at kommunikere med hinanden og advare førere i nærheden om glat føre og farlige situationer. Teknikken kaldes Hazard Light Alert and Slippery Road Alert og blev introduceret første gang i 2016 i Sverige og Norge i Volvo’s biler i 90-serien. Nu får også de øvrige europæiske Volvo-ejere adgang til systemet, der bliver standardudstyr på alle nye Volvo’er fra modelår 2020, og som kan eftermonteres på visse ældre modeller.

Jaguar I-Pace årets bil

Jaguar I-PACE er blevet kåret som World Car of the Year på New York Auto Show. Jaguar vandt den absolutte toppris foran konkurrenter som Audi e-Tron og Volvo S60/V60. Bilen løb også med titlen som World Car Design of the Year og World Green Car. Bag kåringen af World Car of the Year står 88 journalister fra hele verden. De tre priser fra New York følger i kølvandet på en lang række priser til Jaguar I-PACE - blandt andet European Car of the Year, Norwegian Car of the Year og German Car of the Year

Sixt fortsætter digitalisering

Biludlejningsfirmaet Sixt samler sine tre produkter inden for biludlejning, bildeling og kørselstjeneste- SIXT rent, SIXT share og SIXT ride - i én app. Det skal gøre det lettere for firmaets 20 millioner kunder at vælge den rette transportform. Det er firmaets strategi at blive en global udbyder af individuel transport med omkring 240.000 lejebiler, 1.500 partnere og mere end en million chauffører på verdensplan. Derudover forventer Sixt at få endnu flere biludlejningskunder igennem sin digitale produktportefølje, der nu er tilgængelig i en enkelt app.



Biltema opruster digitalt

Detailgiganten Biltema, der ellers satser hårdt på de fysiske kundeoplevelser, opruster nu digitalt. Med 11 varehuse i Danmark og flere på vej er Biltema i kraftig vækst. Men det er ikke kun fysisk, der ekspanderes. Også online udvider detailkæden sin tilstedeværelse og lancerer nu fordelsprogrammet MitBiltema. Her kan kunderne få lagret deres kvitteringer digitalt, lave digitale indkøbslister og få rabatter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125