23948sdkhjf

Organisation klar til kamp for frie bildata

Dansk Bilbrancheråd kaster al sin fokus ind i kampen om adgang til data.

BILDATA Også Dansk Bilbrancheråd er stærkt bekymret over bilfabrikkernes mulighed for at begrænse adgang til bildata.

- Den teknologiske udvikling med trådløse, forbundne biler er den største udfordring, den frie del af branchen har stået i nogensinde, og vi kaster nu al vores fokus ind på dette område. Det handler om at sikre de frie værksteder lige adgang til data, ligesom det handler om, at ejerskabet til disse data skal sikres og afgrænses lovmæssigt, hvilket det ikke er i dag, siger direktør for Dansk Bilbrancheråd, Erik S. Rasmussen, til Motor-magasinet.

Han påpeger, at dette ingenlunde er en national opgave, men at den skal udkæmpes i EU.

- Vi har også mobiliseret vores internationale mesterforening, EASRA, i kampen, ligesom Dansk Bilbrancheråd sidste år meldte sig ind i den nye aktør for området, den internationale forening Carmunication.

Endvidere indgår Dansk Bilbrancheråd i en dansk alliance med politiske initiativer i hele resten af 2019 - både i forhold til EU-parlamentarikere og i forhold til de danske Folketingspolitikere i forbindelse med de to valg.

Alliancen er lavet sammen med FDM, AUTIG, SMVdanmark, Forsikring & Pension samt Forbrugerrådet Tænk.

Sværere at forklare

- Jeg er ikke i tvivl om, at EU ikke vil tillade bilproducenterne at få et monopol, og at det såmænd ikke er blevet vanskeligere af kæmpe imod bilfabrikkerne i EU, men det er blevet vanskeligere at forklare politikerne, hvor omfattende et emne dette er. Desuden bliver der nu et slip på 1-2 år rent lovgivningsmæssigt som følge af EU-valget, fordi det medfører nye parlamentarikere, som først skal sætte sig ind i sagerne, vurderer Erik S. Rasmussen.

- Så vi har en stor informationsopgave foran os, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112