23948sdkhjf

Elektrisk gearkasse sættes i produktion

BMW lægger milliardordre hos ZF på 8-trins transmission med integreret elektrisk drev.

UDVIKLING ZF Friedrichshafen AG har modtaget en kundeordre fra BMW for sin forbedrede 8-trins automatgearkasse for et tocifret milliardbeløb. Den nyeste version af ZF’s transmission, der har været produktion siden 2009, er optimeret ved at integrere et elektrisk drev. Det omfatter også en hybridvariant.

Den nye generation transmissioner vil starte i serieproduktion i 2022 på ZFs fabrik i Saarbrücken. Selskabet planlægger også produktion i USA og Kina.

- Dette er den største enkeltordre i ZF’s historie. Når det kommer til elektrificering af personbiler, udover rene elektriske drev, bekræfter den vores strategi om at fokusere på plug-in hybrider som en daglig løsning og at udvikle attraktive produkter på disse områder, siger ZFs administrerende direktør Wolf-Henning Scheider.

Det nye 8-trins automatgear kan installeres i næsten alle køretøjsklasser med en front-længde konfiguration. En teknisk innovation af den opgraderede transmission er integrationen af det elektriske drev.

- Vi har konsekvent optimeret vores 8-trins automatgear til fremtidige e-mobilitetskrav, forklarer

Michael Hankel, medlem af ZF’s direktion og ansvarlig for blandt andet transmissions teknologi og e-mobilitet.

- Med en modulopbygget konstruktion med forskellige start-elementer giver den nye generation hybridtransmission en fleksibel løsning, der passer til alle personbiler - både konventionelle og elektriske.

- Ordren skyldes, at kunden ser vores teknologi som en bæredygtig løsning til at nå CO2-mål. Samt at man nemt kan skifte fra en transmissionsvariant til en anden, og det giver fleksibilitet efter markedets krav.

ZF er i meget lovende dialoger med andre kunder omkring brug af transmissionen.kile

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094