23948sdkhjf

Køling og varme i vores biler gennem 40 år

Siden 1979 har Waeco været en central spiller med sin knowhow på et marked, der er under konstant forandring.

JUBILÆUM Det er lige før, at 55-årige Per Flensted må knibe sig i armen, når han skal tænke grundigt over, at den virksomhed, han i dag står i spidsen for, Dometic, i år kan fejre 40 års jubilæum med Waeco afdelingen. For når direktøren for virksomhedens danske afdeling kigger sig omkring, så er stort set intet, som det var for blot et par årtier siden.

- Dengang jeg kom ind i autobranchen i starten af 1980’erne, var omkring 98 procent af de biler, som vi fik ind på værkstederne, uden aircondition - de seneste år har det været lige omvendt med 98 procent af bilerne leveret med aircondition. Det siger noget om en branche, der alle dage har været under rivende udvikling, og hvor det, for en virksomhed, der forsyner branchen med mange former for produkter, kan være sin sag at finde fodfæste. Men vi er ikke desto mindre lykkedes ret godt med det, siger Per Flensted. Han tiltrådte som sælger tilbage i 1987 og blev direktør i 2007.

Service-tråden

Hvor Waeco for nogle år siden solgte masser af aircon-anlæg til eftermontering i biler, så er det i dag maskiner og servicen, der fylder. En service, der i høj grad er bundet op på viden og knowhow, der, ifølge Per Flensted, er det tætteste, Dometic Waeco kommer en rød tråd gennem virksomhedens historie.

- Vi har alle dage sat en ære i at vide, hvad vores produkter skal kunne, og hvad de kan bruges til. Det har bevirket, at vi altid har været tæt på de brancher, vi samarbejder med. Denne nærhed med teknikere og forhandlere er en stærkt medvirkende årsag til, at vi nu, på fyrretyvende år, står så godt i markedet, som vi gør. Ethvert udviklingstiltag er således blevet gjort med øje for, at nogen skal kunne få noget ud af at benytte netop vores løsninger. Og så længe vi holder fast i denne tilgang, ser jeg med fortrøstning på fremtiden, siger Per Flensted.

Fakta om Waeco
Waeco Danmark så dagens lys i 1979. I 2007 købte Dometic hele Waeco koncernen, inklusive fabrikker, og siden 2009 har virksomhedens danske afdeling haft adresse i Taulov ved Fredericia. Dometic Waeco er bl.a. forhandler af udstyr til autoværksteder samt camping-, båd- og hotelbranchen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109