23948sdkhjf

Dansk klimaanlæg-skole til Island

Waeco AirCon School i Fredericia inviteret til Island af medarbejdere fra Volkswagen, som ønsker at effektivisere sin aircon-service.

EFTERTRAGTET Umiddelbart kan det næsten lyde som den gamle vittighed om at sælge sand i Sahara at tage til råkolde Island for at udbrede aircondition. Men det er ikke desto mindre tilfældet for Thomas Nielsen, der til daglig arbejder som produktspecialist og underviser på Waeco AirCon School.

For nylig blev han hyret til at drage til vulkanøen for at undervise et hold islandske medarbejdere fra Volkswagen over to dage i emner som sikkerhed, miljø, servicering, reparation og fejlfinding i arbejdet med fyldestationer.

Fakta om aircon-kurset
Waeco AirCon School i Fredericia udbyder kompetencegivende todages aircon-kurser, der, over otte lektioner om dagen, har fokus på sikkerhed, miljø, servicering, reparation og fejlfinding. I Danmark skal alle, der arbejder med fyldestationer, have gennemført et godkendt airconkursus samt personregistreres hos Kørebranchens Miljøordning.

- Jeg indrømmer gerne, at det var med sommerfugle i maven, at jeg tog afsted. Undervisningen foregik på engelsk, og jeg skulle samtidig have tilpasset mit undervisningsmateriale til de islandske medarbejdere, fortæller Thomas Nielsen, der dog ikke er helt uvant med at undervise i netop udlandet. Tidligere har Waeco AirCon School holdt kurser på Færøerne og i Tyskland, ligesom Thomas Nielsen også har haft norske, tjekkiske og slovakiske kursister på skolebænken.

- Når vi underviser i Danmark, insisterer vi altid på, at det foregår i vores lokaler i Taulov, fordi det er her, vi har vores kompetence-center. Men når forespørgslen kommer fra udlandet, synes vi, det er interessant at rykke ud. Vi lærer nemlig også selv noget, når vi står i et land, hvor de gør tingene på en anden måde, siger Thomas Nielsen.

Ikke for certificeringens skyld

På Island hæftede den danske produktspecialist sig særligt ved én ting, som gjorde ham glad.

- En del af kurset handler om, at man får et F-gasbevis, der som bekendt er en certificering, som EU har bestemt, at man skal have for at arbejde med kølemidler. Island er ikke med i EU, og derfor kan de islandske klimateknikere dybest set være ret ligeglade med certificeringen. Men det var de ikke. De var tværtimod ivrige efter at lære, fordi de simpelthen gerne vil være mere effektive i deres fejlfinding, siger Thomas Nielsen og tilføjer:

- Sådan noget gør en underviser glad. Jeg mødte et hold islandske medarbejdere, som ikke gik på kursus, fordi loven siger, at de skal, men fordi de rent faktisk gerne vil lære noget.

Og måske bliver det til et snarligt gensyn med Island for Thomas Nielsen. I hvert fald var der folk på venteliste til det første kursus, og derfor barsles der nu med et nyt kursus. Thomas Nielsen er klar.

- Jeg synes, det er sjovt, at succesen med vores kurser i Danmark har medført, at vi også får forespørgsler fra udlandet, siger den danske aircon-specialist. 
 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095