23948sdkhjf

Anklagere kræver mindst seks års fængsel til Genan-stifter

Bagmandspolitiet løftede fredag sløret for, hvad man kræver af straf til Genan-stifter Bent A. Nielsen.

DÆKKONGE Genan-stifter Bent A. Nielsen skal i fængsel i mindst seks år.

Sådan lyder kravet fra anklager Martin Stassen fredag i Retten i Viborg, hvor anklagerne har taget hul på den såkaldte procedure i straffesagen mod Bent A. Nielsen og den medtiltalte revisor, Bjarne Nielsen.

Bjarne Nielsen kræves idømt en lidt kortere straf, siger Martin Stassen.

Derudover vil bagmandspolitiets to anklagere konfiskere 73 millioner kroner hos Bent A. Nielsen, ligesom Stassen mener, at Genan-stifteren skal idømmes en erstatning til Genans bankforbindelse, SEB, på 63 millioner kroner, skriver Finans.

OVERBLIK: Her er sagen om svindelanklaget erhvervsmand

* Bent A. Nielsen solgte i 2002 sit dækfirma, Viborg Gruppen, til franske Michelin for 2,2 milliarder kroner.

* Han kastede sig i stedet over sit nye firma, Genan, der forarbejder og genbruger dæk fra eksempelvis biler og lastbiler.

* Op gennem 1990'erne og 00'erne voksede Genan sig større og større, og der blev etableret filialer i Tyskland. I 2014 kom USA også med på kortet over filialer.

* I 2014 kom det frem, at der var uregelmæssigheder i Genans regnskaber, og at virksomheden angiveligt stod på kanten af en konkurs.

* Medejeren, pensionskassen PKA, købte i 2015 Bent A. Nielsen ud af virksomheden. Ledelsen blev skiftet ud, og virksomheden blev rekonstrueret.

* Revisionsvirksomheden Deloitte, der har revideret virksomhedens regnskaber, trak i 2015 flere regnskaber tilbage og suspenderede den revisor, der stod for Genans regnskaber.

* Deloitte betalte i 2015 en erstatning på næsten 500 millioner kroner til banker, der har udlånt penge til Genan på et forkert grundlag.

* Bagmandspolitiet rejste i begyndelsen af 2018 tiltale mod Bent A. Nielsen for mandatsvig og bedrageri for knap en halv milliard kroner. Den fyrede revisor tiltales for at have medvirket til bedrageri.

* 1. november 2018 begyndte sagen ved Retten i Viborg. Bent A. Nielsen har forinden udgivet en husstandsomdelt avis, hvori han bedyrer sin uskyld.

* PKA er fortsat hovedaktionær i Genan, der i 2017 kom ud af regnskabsåret med sorte tal på bundlinjen efter en årrække med milliontab.

* Genan er vokset til at blive den førende virksomhed i verden inden for genbrug af dæk.

Kilder: Genan.dk, Finans.dk, anklageskriftet, Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094