23948sdkhjf

Dansker på vej op ad Indy-stigen

Fra dansk Formel Ford til amerikansk USF2000 - en amerikansk rookie-klasse med ægte formelbiler.

INDYCAR Indy - eller Indycars, som man siger nu til dags - er amerikanernes svar på Formel 1. Seriøst hurtige formel-racerbiler med de mest berømte løb på ovale baner, men også med løb på "rigtige" racerbaner.

At nå til toppen af poppen i amerikansk formelvogns-racing kræver, at man kravler op ad det de over there kalder for "the Road to Indy-ladder" - altså vejen op ad Indy-stigen. I år er der faktisk en dansker, der er startet på denne opgave, Christian Rasmussen, tidligere Formel Ford i Danmark i 2016 og i Formel 4 i Danmark og også i USA i 2017 og ’18. Og i år er der så gearet op til klassen USF2000.

Hans bil er en udprægetformelvogns-racer med en 2-liters sugemotor fra Mazda med en effekt på 175 hk. Sekventiel gearkasse, vinger, slicks - det hele.

Fra etter til nr. 15

Christian lagde ud med at køre de to afdelinger på Saint Petersburg, Florida. I første løb kørte den unge dansker, Christian er kun 18 år, en fjerdeplads i hus, i andet løb vandt han! Ja, det vil sige, han førte helt indtil sidste sving, hvor han missede nedbremsningen for så at slutte som nummer 15.

Men det er jo sådan, racing er, Christian!

Næste opgave er Indianapolis Grand Prix Circuit den 9.-11. maj. En optimistisk dansker møder sine amerikanske modstandere med et:

- Jeg synes selv, jeg fik vist alle at jeg er i stand til at vinde det her. Jeg har også bevist, at hvis du har mig i bakspejlet, så vil du aldrig kunne slappe af.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141