23948sdkhjf

Tom K racer til Gram Slot

Tom Kristensen, Le Mans-vinderen over dem alle, er en af hovedtalerne til Vores Autobranche på Gram Slot. Og bare rolig; Tom K. skal nok fortælle røverhistorier. Men han overfører også sine erfaringer fra racerbanen i Frankrig til værkstederne i Danmark.

KONFERENCE Har du hæftet dig ved måden Tom Kristensen fortæller om sine sejre på? Han siger aldrig, "Jeg har vundet...," det er altid, "vi har vundet."

Og netop det, not me - but we er det helt centrale i den danske Le Mans-konges tanker om sine mange sejre i verdens hårdeste racerløb. Og nok så vigtigt den dag på Gram Slot: Det er også den helt centrale del af hans tanker om ledelse: Det handler om teamwork og om vigtigheden af at motivere de mennesker, man arbejder sammen med.

Det skaber et vinderteam, siger Tom K., og han har jo noget af have det i. Ni gange har han vundet på Le Mans, seks gange den amerikanske pendant på Sebring. Plus alle de andre sejre.

Præcis denne tanke, "ikke mig, men vi," har Tom med sig fra sin første sejr i det berømte motorløb i Frankrig. Året var 1997; danskeren kom til Le Mans efter fem år i Japan, hvor han jo havde kørt mange forskellige racerbiler, inkl. de hurtigste standardvogne og Formel 3000, der minder meget om Formel 1.

Men Le Mans - Tom Kristensen havde aldrig kørt i bilen før, han havde aldrig kørt på banen før. Alligevel vinder han løbet. Første sejr i første forsøg. Første sejr af i alt ni.

Hvordan, Tom?

- Jeg lærte meget af Michele Alboreto, der også sad i bilen. Han fortalte mig meget; aldrig belærende, altid forklarende. Det var tydeligt, at han gjorde netop sådan for at få mig ind i teamet. Han fortalte, hvordan han havde lagt mærke til mig i Japan, at jeg havde kørt rigtigt godt derovre.

- Det var jo dygtigt gjort. Jeg skulle jo med i teamet. Og når jeg gjorde noget mindre godt, forklarede Michele - måske du kan optimere der og der.

- Og de var jo det; jeg skulle jo dele min bil med to andre og et team. Og hvis jeg skal vinde, er der to andre kørere og et team, der skal vinde.

- Derfor er det så afgørende at skabe den rette team-spirit, hvor alle er med. Det er det, der skaber et vinderhold; not me - but we. Og det vil jeg fortælle om på Gram Slot.

Fem af talerne på Gram Slot

Vores Autobranche byder på taler og indlæg fra 26 centrale personer fra hele autobranchen. Her er fem af de mest markante:

Tom Kristensen: Om at vinde som et team
Knut Martin Breivik, Norge: Eftermarkedet i et land med mange elbiler
Jan Lang, e-Bay: Om at sælge brugte biler i morgen
Thomas Furcher, Østrig: Om ti år tjener branchen dobbelt så meget som i dag
Hans Engell: Borgen beslutter hvornår elbil-bølgen starter i Danmark

Vores Autobranche - facts

Årets branchedage, Vores Autobranche
Hvad: Branchedage over to døgn
Indhold: Taler, debatter, workshops, networking
Desuden: Udstillinger, gallemiddag
Emne: Det store kig ind i bilbranchens fremtid
For hvem I: For alle typer virksomheder i branchen
For hvem II: Alle, især værkførere, ledere, udviklere, direktører, ejere
Hvornår: Tirsdag den 7. og onsdag den 8. maj
Hvor: Gram Slot, Gram
Arrangør: Motor-magasinet i samarbejde med AutoBranchen Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109