23948sdkhjf

Formel 1-løbsdirektør Charlie Whiting død

Charlie Whiting, døde af en blodprop i lungen. Kevin Magnussen fortæller, at kørene var tær knyttet til løbsdirektøren.

DØDSFALD Formel 1's britiske løbsdirektør Charlie Whitings død har skabt chok blandt motorsportstoppen, der er samlet i Melbourne. Han døde onsdag pludseligt af en blodprop i lungen. Han blev 66 år.

Dødsfaldet kommer bare tre dage før sæsonstarten ved Australian Grand Prix, der køres i Melbourne i den kommende weekend.

Nyheden om den ikoniske løbsdirektør i Formel 1 Charlie Whitings død rammer alle i Formel 1-verden hårdt, men især racerkørerne var tæt knyttet til Whiting. Det fortæller den danske racerkører Kevin Magnussen fra Haas' telt i Melbourne, Australien, tidligt torsdag morgen dansk tid.

- Charlie er sådan en, som alle kørerne er gået til, hvis de har haft problemer eller spørgsmål. Han lyttede til alle og var meget fair og professionel. Jeg føler, at han var en person, alle stolede på, siger Kevin Magnussen, få timer efter at Whitings død er blevet offentligt kendt.

Også Kevin Magnussens manager, Günther Steiner, er tydeligt bevæget over dødsfaldet:

 - Det er en meget sørgelig dag. Jeg blev meget trist, da jeg hørte det for kort tid siden. Han var for ung til at dø. Mine tanker går til familien, fortæller en tydeligt rørt Haas-boss til Ritzau fra Formel 1-holdets faste plads i Melbourne.

Det er ikke mere end to uger siden, at Günther Steiner og Charlie Whiting sidst så hinanden i forbindelse med testkørslerne i Barcelona.

- Jeg har lige haft nogle gode, lange snakke med ham i Barcelona. Det er underligt. Den ene dag er han her, og den næste dag er han her ikke. Det går pludselig op for én, hvor hurtigt det hele kan være forbi, siger Steiner.

Charlie Whiting har spillet en stor rolle for Haas, fortæller manageren:

- Jeg vil sige, at uden Charlies hjælp og rådgivning for fem år siden, så ville Haas ikke være her i dag.

Formel 1's administrerende direktør, Ross Brawn, er "knust" over tabet af sin mangeårige ven. Det udtaler han i en pressemeddelelse.

- Jeg har kendt Charlie i hele min løbskarriere. Vi arbejdede sammen som mekanikere, blev venner og har brugte uendeligt mange timer på racerbaner verden over, siger Ross Brawn.

Charlie Whiting fik jobbet som løbsdirektør tilbage i 1997, men han har været en del af Formel 1 siden 1977, hvor han arbejdede for Hesketh.

 

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156