23948sdkhjf

Hybridbilen på skemaet

EUC Nordvestsjælland har fået deres første hybridbil, som eleverne kan skrue på. Lokale værksteder har sponsoreret bilen.

LÆRLINGE Uddannelsen til mekaniker er ikke længere blot et spørgsmål om at kunne skifte bremser eller olie på en bil. Den teknologiske udvikling har nemlig også haft sit indtog på denne uddannelse. At kunne servicere kunder, som har el- eller hybrid-biler er blevet et must i uddannelsen, og med over 12.000 solgte hybridbiler i Danmark i 2018 er der noget om snakken.

EUC Nordvestsjælland har derfor fået deres første hybridbil - en Toyota Yaris 1,5 H e-CVT, som har været Danmarks mest populære hybridbil 7 år i træk, senest i 2018. Denne populære hybrid-bil indgår nu i undervisningen på uddannelsen til mekaniker på EUC Nordvestsjælland.

Martin Birk, som er medlem af det lokale uddannelsesudvalg for mekanikeruddannelsen, har været tovholder på projektet. Udover at skaffe bilen har Martin Birk også skaffet et sponsorat på 50.000 kr. til hjælp til indkøb af den. Velviljen var stor, og følgende autoværksteder har skudt penge i bilen:



• Automester Asnæs v. Martin Birk

• Kjelds Auto i Højby v. Brian Borg og Kjeld Kristoffersen
• Autocentralen Svinninge v. Martin Jensen
• CC Autoservice Aps. v. Simon og Lasse Veron
• Vig Autocenter v. Mads Stage
• Autohjørnet Tuse Næs v. Christian Olsen
• Kirke Eskilstrup Auto v. Peter Sørensen Automester Asnæs v. Martin Birk

Automester og medlem af det lokale uddannelsesudvalg Martin Birk udtaler:

- Jeg synes, det er superflot, at så mange autoværksteder har budt ind med økonomiske bidrag. Det vidner for mig om en stor velvilje og ansvarsbevidsthed hos mestrene om, at eleverne skal være bedst muligt klædt på til den fremtid, de kommer ud i.

Fejret ved sponsorevent
Både lærere og elever glæder sig til at skulle i gang med at udforske den nye hybridbil i undervisningen og blive klogere på fremtidens bilpark.

Hybridbilens ankomst blev fejret på EUC Nordvestsjælland med et sponsorevent torsdag 21. februar for alle sponsorer.

Den samlede pris på Toyota Yaris 1,5 H e-CVT er 180.000 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109