23948sdkhjf

Formand for transportkommission udpeget

Tidligere henholdsvis departementchef og topchef for DONG Energy, Anders Eldrup, er udpeget til formand for regeringens transportkommission på i alt 10 medlemmer.

KLIMAPLAN I bestræbelserne på at komme i mål med den grønne omstilling proklamerede regeringen i oktober 2018, at den ville nedsætte en transportkommission, der får til opgave at sikre en overgang til en såkaldt teknologineutral VE-drevet bilpark. Nu er formanden udpeget, ligesom de øvrige medlemmer er på plads. Formand bliver tidligere departementchef og topchef for i DONG Energy, Anders Eldrup. De fem øvrige eksterne medlemmer er:

• Brita Bye, Statistisk sentralbyrå

• Otto Anker Nielsen, DTU

• Ninette Pilegaard, DTU

• Mogens Fosgerau, Københavns Universitet

• Tejs Vegge, DTU

De sidste fire er afdelingschefer fra finans-, energi-, transport- og skatteministerierne.

Kommissionen er et af initiativerne i klima- og luftudspillet fra 9. oktober sidste år.

Hovedopgaven er udformning af en strategi for målsætningen, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) opstillede i åbningstalen 2. oktober om stop for salg af nye benzin- og dieselbiler i 2030 og for nye plugin hybridbiler i 2035.

Den grønne transportkommissions opgave er tillige at finde ud af, hvordan afgiftstabet kan erstattes.

Følgegruppe nedsat

Der etableres en følgegruppe, der, ifølge opgavebeskrivelsen, skal fungere som vidensbank for kommissionen.

Sekretariatet sammensættes af syv ministerier. Foruden de fire ovennævnte er det erhvervs-, miljø- og økonomiministerierne.

Finansminister Kristian Jensen (V), energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) taler om lav-og nulemissionsbiler og teknologineutral udvikling af infrastrukturen.

Udrulningen af elbiler i stor skala skal ske i et klogt samspil med el-nettet, understreger Lilleholt i ministrenes pressemeddelelse.

- En grøn omstilling af bilparken forventes primært at være baseret på el som energiform, hvilket vil have betydelige konsekvenser for energiforsyningen og -infrastrukturen, herunder særligt elsystemet og tilgængelig ladeinfrastruktur for elbiler. Udbygning af den nødvendige infrastruktur til energiforsyning af en omstilling af bilparken vil kræve store investeringer og er en forudsætning for, at der kan ske en massiv udbredelse af eldrevne biler," hedder det.

Der er ikke sat dato på færdiggørelse af slutrapporten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125