23948sdkhjf

Autobranchen: Giv transportkommission arbejdsro

AutoBranchen Danmark opfordrer til, at politikerne giver den nye transportkommission arbejdsro ved ikke offentligt at diskutere flere ændringer i registreringsafgiften, før den nye kommission aflægger sin rapport i 2020.

AFGIFTER Regeringen har netop præsenteret sin nye transportkommission, der skal komme med løsningsforslag til, hvordan man skal finansiere den grønne omstilling af trafiksektoren, hvor regeringen har sat et mål om en million grønne biler i 2030 og et stop for salg af benzin- og dieselbiler. Kommissionen har fået den fhv. DONG-direktør, Anders Eldrup, som formand.

Nu skal kommissionen have fred og ro til sine analyser. Derfor er det vigtigt, at politikerne ikke blander sig, og det er mindst lige så vigtigt, at kommissionen holder tæt med sine betragtninger og konklusioner, da vi ved, at bilkøberne og autobranchen er meget følsomme over for oplysninger, der signalerer ændringer i registreringsafgifterne, siger direktør i AutoBranchen Danmark, Gitte Seeberg.

Finansministeriet har tidligere beregnet, at den samlede regning for at gøre transportsektoren grøn kan løbe op i 88,5 mia. kr. i 2030.

Det er en stor opgave, der venter kommissionen, for den grønne omstilling kommer til at blive meget dyr. Vi ved, at elbiler skal have et stort økonomisk skub for at komme i gang, og der skal investeres i infrastruktur, siger Gitte Seeberg og supplerer:

AutoBranchen Danmark er dog glad for, at opgaven skal løftes af Anders Eldrup, der har en god portion erfaring fra diverse topposter. Vi glæder os til at følge kommissionens arbejde tæt.

Når kommissionen har præsenteret sin rapport med anbefalingerne i løbet af 2020, mener Gitte Seeberg, at det skal være en langtidsholdbar model, der skaber ro på autoområdet mange år frem.

Vi skal undgå, at registreringsafgifterne bliver genstand for politiske slagsmål og forhandlinger hvert eneste år. Det har meget negative konsekvenser i markedet med faldende omsætning og uro blandt køber, siger Gitte Seeberg.

AutoBranchen Danmark repræsenterer cirka 1.200 bilforhandlere, værksteder og autolakererier. Medlemmerne beskæftiger flere end 20.000 medarbejdere og omsætter for cirka 50 milliarder kroner.



Gitte Seeberg,

adm. dir, AutoBranchen Danmark

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11