23948sdkhjf

Ajour med autobranchen

Nyt fra Bilbranchen, Live Road Assessment og Tenneco/Federal-Mogul.

Samler forhandlerforeningerne

Nye forhandlerkontrakter, strammere krav og nye forretningsområder sniger sig ind på bilforhandlerne. Hvad kan forhandlerne vente sig fremover fra producenterne, hvordan håndterer man det i andre lande og hvilke juridiske spilleregler gælder. Bilbranchen inviterer repræsentanter for forhandlerforeningerne til et højaktuelt eftermiddagsmøde i Industriens Hus mandag den 25. marts 2019, kl. 13-16. Bilbranchen har sammensat et program, hvor der stilles skarpt på forholdet mellem forhandler og producent/importør både for så vidt angår de kommercielle og de juridiske spilleregler. Der bliver besøg fra forhandlerforeninger i Tyskland og fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i skikkelse af Andrew Tongue fra ICDP, Marc Voss fra forhandlerforeningerne for Citroën & DS, Jaguar & Land Rover og Subaru i Tyskland samt Anders Strange Vest og Jens Gormsen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Bilbranchens egen Karoline Thomsen.

Biler skal give besked om vejene

Et nyt projekt vil gøre det muligt at indsamle data fra sensorer i almindelige personbiler og udvikle tilhørende modeller til at vurdere vejenes tilstand. Slitagen af veje kan dermed opdages og udbedres langt tidligere, så det bliver muligt at vedligeholde vejene mere effektivt - og for færre ressourcer. Moderne biler er udstyret med en lang række sensorer, der indsamler mange forskellige data under kørslen. Disse data kan - direkte eller indirekte - relateres til tilstanden på den specifikke vej, som bilen kører på. Indsamling og efterbehandling af disse data fra bilerne skaber en helt ny mulighed: At udnytte tidligere uudnyttede datakilder til løbende og automatiseret tilstandsmåling af det danske vejnet. Det er formålet med projektet LiRA (Live Road Assessment), som Innovationsfonden har investeret 12 millioner kroner.

Tenneco deler sig op efter stor-opkøb

Tenneco oplyser, at DRiV Incorporated bliver navnet på den fremtidige, nye børsnoterede virksomhed, der lanceres i anden halvdel af året efter opdeling af Tenneco Inc. i to uafhængige selskaber. Efter opdelingen, vil DRiV være en af de største globale leverandører af multi-brands på eftermarkedet og en af de største globale leverandører af originaldele (OE) til biler inden for kørepræstation og bremser. DRiV vil få sit hovedkontor i Chicago-området. DRiV vil være en ny virksomhed, en start-up på mere end seks milliarder dollar, der er bygget op af kombinerede styrker af Tenneco, Federal-Mogul og Öhlins. DRiV’s eftermarkedaktiviteter, der vil blive kendt som "motordele", vil udvikle, fremstille og distribuere en bred portefølje af produkter på det globale køretøj-eftermarked, oplyser en pressemeddelelse fra Tenneco. Efter købet af Federal-Mogul i oktober 2018 forventes der, at opdeling af Tenneco i to uafhængige, børsnoterede selskaber bliver afsluttet i anden halvdel af 2019. Efter spin-off vil de nuværende Tenneco afdelinger fokusere på powertrain og vil beholde Tenneco-navnet, oplyser Brian Kesseler, co-CEO i Tenneco og fremtidig formand og adm. direktør for DRiV.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094