23948sdkhjf

Tenneco deler sig op

DRiV er navnet på Tennecos nye virksomhed inden for motordele efter opkøbet af Federal-Mogul.

GIGANTER Tenneco oplyser, at DRiV Incorporated bliver navnet på den fremtidige, nye børsnoterede virksomhed, der lanceres i anden halvdel af året efter opdeling af Tenneco Inc. i to uafhængige selskaber. Efter opdelingen, vil DRiV være en af de største globale leverandører af multi-brands på eftermarkedet og en af de største globale leverandører af originaldele (OE) til biler inden for kørepræstation og bremser. DRiV vil få sit hovedkontor i Chicago-området.

DRiV vil være en ny virksomhed, en start-up på mere end seks milliarder dollar, der er bygget op af kombinerede styrker af Tenneco, Federal-Mogul og Öhlins.
DRiV’s eftermarkedaktiviteter, der vil blive kendt som ”motordele”, vil udvikle, fremstille og distribuere en bred portefølje af produkter på det globale køretøj-eftermarked, oplyser en pressemeddelelse fra Tenneco.

Brands som Monroe, Champion, Walker og Ferodo

Gennem erhvervelsen af Federal-Mogul i 2018 har virksomheden bygget en brand-portefølje, der placerer selskabet som en af verdens største leverandører af reservedele til det globale eftermarked. Det gælder brands som Monroe, Champion, Öhlins, MOOG, Walker, Fel-Pro, Wagner, Ferodo, Rancho, National, Sealed Power og Axios.

Efter købet af Federal-Mogul i oktober 2018 forventes der, at opdeling af Tenneco i to uafhængige, børsnoterede selskaber bliver afsluttet i anden halvdel af 2019. Efter spin-off vil de nuværende Tenneco afdelinger fokusere på powertrain og vil beholde Tenneco-navnet, oplyser Brian Kesseler, co-CEO i Tenneco og fremtidig formand og adm. direktør for DRiV.

32.000 og 55.000 ansatte

Tenneco havde i 2017 en omsætning på 9,3 milliarder dollar og cirka 32.000 ansatte over hele verden.
Den 1. oktober 2018 gennemførte Tenneco overtagelsen af Federal-Mogul, en global leverandør af original produkter til bilfabrikkerne og eftermarkedet med næsten 55.000 ansatte globalt og en omsætning på 7,8 milliarder dollar i 2017.
Desuden forventer selskabet at adskille sine forretninger til at danne to nye uafhængige selskaber, en eftermarkeds og kørepræstations virksomhed samt et nyt fremdriftsteknologi-selskab i anden halvdel af 2019.

Efter adskillelsen vil DRiV være et af verdens største multi-brand eftermarkeds firmaer og et af verdens største originaludstyrs firmaer inden for kørepræstation og bremser.
DRiV’s primære produktbrands vil bestå af blandt andet Monroe, Öhlins, Walker, Clevite Elastomers, MOOG, Fel-Pro, Wagner, Ferodo og Champion.
DRiV vil have en 2017 proforma omsætning på 6,4 milliarder dollar, hvor 56 procent af disse indtægter kommer fra eftermarkedet og 44 procent fra originaludstyrskunder.
Efter adskillelsen vil den nye Tenneco være en af verdens største helt rene powertrain virksomheder, der betjener originaludstyr-markeder verden over.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204