23948sdkhjf

It-platform angriber salg af brugte biler

Bilforhandlere presses af ny, digital tjeneste.

BILSALG Der lægges pres på den klassiske bilforhandler fra mange sider, også fra nye it-selskaber.

Det gælder eksempelvis www.carswifter.dk, som gik i luften i december 2018, og hvor de første biler allerede er solgt.

Platformen Carswifter, som formidler køb og salg af brugte biler mellem private, lover en nem og sikker handel med biler mellem private med samme fordele, som hvis køberen går via en forhandler, og både køber og sælger skal tjene på det.

- Vi gør det nemt, trygt og helt risikofrit at sælge en bil, og vi giver fuld reklamationsret efter Købeloven, når man køber, siger de tre iværksættere bag Carswifter, Thomas Mørk, Christian Steffensen og Tobias Steffensen, til Bil Magasinet.

- Man finder vores biler på Bilbasen og vores egen hjemmeside. Alle transaktioner sker på deponeringskonto i Spar Nord Bank A/S. Der kan først udbetales til sælger og os, når bilen er omregistreret til køber, og der er dokumentation for, at bilen er gældfri, forklarer de.

Det er ejeren af bilen, der viser bilen frem, og alle biler gennemgår en FDM Brugtbilstest.

- Alle brugte biler har fejl. Ifølge FDM finder man i gennemsnit seks fejl på biler, der testes. Transparens er vores grundlæggende værdi. Derfor har vi ikke hurtige klargøringer af vores biler. Vi vil hellere give køber et ærligt billede - og samtidig kan vi indhente priser på at få udbedret fejl til fornuftige priser, forklarer trioen.

Den kloge måde

Udgiften til FDM Brugtbilstest, annoncering, foto, syn af bilen og reklamationsret er en del af salæret, som bygger på "no cure - no pay"-princippet, således at man ikke har nogen udgifter, hvis bilen - mod forventning - ikke skulle blive solgt.

- Ifølge Dansk Brancheanalyse udgør 60 procent af omkostningerne hos en traditionel bilforhandler udgifter til lager og bygninger. De omkostninger har vi ikke - og derfor kan vi typisk tilbyde sælger 15-25 procent mere for bilen og tilbyde køber en pris, der typisk ligger 10.000-15.000 kroner under markedsprisen. Køber får også en reklamationsret, hvor man kan anvende værksteder over hele landet, oplyser de tre iværksættere.

Ser sig ikke som konkurrent

Firmaet peger på, at det er den kloge måde at handle bil på:

- For få år siden var vi i gennemsnit ude og se på mere end ti biler, før vi købte en. I dag foregår det meste af beslutningsprocessen på nettet. Derfor er vi kun ude og se på 1,6 biler, før vi køber, anfører de på hjemmesiden.

Partner hos Carswifter, Thomas Mørk Hansen, understreger, at de ikke ser sig selv som som konkurrenter til bilforhandlerne.

- Vi handler med biler, der er under seks år og har kørt maks. 150.000 km. I det segment vælger 5 procent af bilejerne i dag at handle deres bil selv. Og det er de 5 procent, der er vores målgruppe, siger han til Motor-magasinet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189