23948sdkhjf

LEDER: Den Store Krig om Data

LEDER DEN STORE KRIG om Data kunne næsten lyde som titlen på en ældre film fra Hollywood. Men det er langt alvorligere - det er overskriften på den samlede autobranches fremtid. Her i Danmark, fra importører over forhandlere til værksteder og grossister.

FOR DEN, DER vinder krigen om retten til bilens data, overlever. Den, der taber, må i mange tilfælde dreje nøglen om.

DET ER HÅRDE ord en januardag i trods alt "kun" 2019, men fremtiden ikke bare banker på, den er begyndt. Måske er det netop disse måneder, at der for alvor går hul på salget af elbiler i Danmark; foreløbige salgstal fra f.eks. Hyundai og udmeldinger fra AutoBranchen Danmark tyder på, at det er lige nu.

MEN HVEM SKAL vinde retten til bilens data? For mig er der ingen tvivl; bilens data tilhører bilens ejer. Præcist som han eller hun jo ejer bilens øvrige elektronik - eller motoren for den sags skyld. Det er ejerens bil, det er ejeren, der har betalt, det er ejeren, der bestemmer. Også over bilens data.

OG HEREFTER ER det så op til ejeren at vurdere og bestemme, hvem, der skal have adgang til data. Det kan jo være det bilhus, hvor bilen er købt - typisk en forhandler med tilknyttet mærkeværksted. Men det kan jo lige så godt være et frit værksted, der måske tilbyder bedre service og lavere priser - og hvor værkføreren bare er så flink.

PÅ DEN MÅDE oprettes den størst mulige konkurrence på markedet - det er bedst for kunderne, der holder hele vores branche i omdrejninger. Og dermed bedst for hele den samlede, firehjulede branche.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125