23948sdkhjf

Ole Sommer høster kulturpris

Nu afdøde Ole Sommer forstod af fremme forståelsen for og bevarelsen af historiske biler.

KULTURPRIS En ny, international kulturpris er netop indstiftet: En pris, der går til en person, "som gennem sig virke har betydet ekstra meget for at fremme forståelsen for og bevarelsen af historiske køretøjer."

Denne pris stiftet af Fiva, organisation for veterankøretøjer (Federation International Vehicule Anciens), er netop blevet uddelt for første gang - en hæder, der tilgår Ole Sommer, der blandt meget andet er kendt for Sommers Automobile Museum i Nærum nær København.

Imidlertid døde Ole Sommer 24. juli sidste år; ikke desto mindre vurderede Fiva, at prisen alligevel skulle gå til Ole Sommer - hvilket helt konkret skete ved, at prisen så blev givet til Sommers familie - Ole Sommers kone Bea, de tre sønner Ole, Erik og Per samt svigerdatteren Barbra.

1921 - 2018 

Tidligere Jaguar-importør 

Volvo-forhandler 

Grundlægger af Sommer Automobile Museum 

Konstrueret tre biler, bl.a. Joker 

Efter Ole Sommers død modtager familien veterankøretøjsorganisationen FIVA’s kulturpris 



I sin takketale fremhævede sønnen Per Sommer igen og igen sin fars passion for klassiske biler. Og ikke mindst, at Ole Sommer gik meget, nej, inderligt op i, som han i sin tid formulerede det, en klassisk bils ægthed.

Samrådets begrundelse

Nogle af de ting som Motorhistorisk Samråd nævnte ved nomineringen af Ole Sommer, var hans vilje til at informere og formidle kendskabet til historiske køretøjer. Dette være gennem museumsvirksomhed, men også hans velvilje til at bygge faciliteter til at huse Dansk Veteranbil Klub og herunder klubbens bibliotek, der formodentlig er det største af sin art i Norden. Motorhistorisk Samråd har efterfølgende også fået sekretariat der.

Ole Sommer huskes også, som manden der stillede en økonomisk garanti for de historiske Grand Prix i København, uden denne ville Kommunen ikke give de nødvendige tilladelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11