23948sdkhjf

Sagde nogle afterskiing?

Afterskiing. Det er jo sjov for fuld pedal efter alt det seriøse. Så på den måde kan vi roligt kalde dette her for Audi afterskiing - en dag på glatis efter en seriøs motorsports-sæson.

ISDANS Tit tænker vi: Hvad laver de virkelige racerkørere, når de ikke kører race.

Svaret er som oftest: De kører race. Og senest har vi fået beviset, da en række af Audis kørere i alle mulige discipliner samledes til et "sku’-vi-ikke-gi’-den-noget-gas-event?"

Og jo - det var de da ikke længe om at enes om. Nogle sjove timer i østrigske Zell am See med racerbiler, kendte kørere, godt med pigdæk og en skiløber.

På mange måder var det jo ham, freestyling-løberen Benedikt Mayer, der løb med det hele. Sceneriet mindede en del om vandski: Blot var “speedbåden" en af Audis biler fra Formel E og vandet altså var sne. Men ellers var det vandski.

Vel er Mayer en kanon på de to brædder; men for mange kan ingen overgå Walter Röhrl i star-status. Og da slet ikke, når den gamle rallymester dukker op i en Audi Sport quattro. Sikken lyd, sikken et syn - så meget fræsen sidelæns og så lidt understyring skal man lede efter, kunne alle langs hegnet konstatere. Og sikkert også der Walter bag rattet.

For mekanikerne, der passede på Röhrls gamle quattro-smykke, var der i sagens natur intet underligt i at montere dæk med lange pigge. Men holdet henne ved den elektriske Formel E-racer og ikke mindst DTM-bilen var noget mere på udebane.

Pigdæk!? Det har vi da aldrig set. Men ikke desto mindre; men sjovt så det i hvert fald ud, da den røde DTM-bil dukkede op på valser så brede som dækkene på en Le Mans-bil - men altså monteret med lange, l a n g e pigge.

Om det så virkede? Nu var Zell am See jo bare for sjov, men René Rast, der sikkert aldrig har været på noget glattere end en asfaltbane i regnvejr, antyde at det gjorde det ikke:

- Med små pigge og 500 hestekræfter på bagekslen havde vi da et mindre stå-fast-problem, konstaterede Rast. Og skyndte sig høfligt at tilføje:

- Men altså, at køre en DTM-bil på sne og is var en spændende oplevelse - og det var skide skægt.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203