23948sdkhjf

Hvad er det de der gokart-piger kan?

Nej, motorsport er fortsat på ingen måde en kvindesport. Men i lige præcis karting er det anderledes. Se nu Julie, der følger i slipstrømmen efter Michelle.

KARTINGPIGER Har du noteret dig det? Der er endnu en kartingpige på vej. Seneste, nyeste er Julie Friis; netop kåret som Årets talent i karting ved Danish Motorsport Awards. Og dermed er Julie allerede på vej frem i slipvinden på to andre danske piger, der første gang trådte på en speeder i en gokart, nemlig Michelle Gatting og Christina Nielsen.

Michelle begyndte at køre indendørs gokart som otteårig. Hun kørte gokart for sidste gang i 2011, hvilket også var året hvor hun rykkede op i Formula Ford.

Og for Christina ser gokartårene sådan ud: Hun startede sin gokart karriere i 2007. Efter at have kørt gokart i et par år, skiftede hun til formel-racing i 2010.

I dag er Gatting på vej ind i en international klasse - hun holder det endnu meget hemmeligt hvilken - mens Nielsen kører i store GT-klasser i USA. Så kom bare an, Julie.

Tre grunde til at vælge Julie Friis som årets karting-talent

1) Julie Friis præsterede i 2018, hvad ikke mange har gjort før. 

2) Som enlig pige i klassen OK Junior fejede hun al modstand til side, og kunne efter femte afdeling af Dansk Super Kart lade sig kåre som samlet vinder. 

3) Resultatet blev opnået efter en sæson med særdeles stabile resultater, der kulminerede med finalesejren i anden afdeling i Barmosen. 



Julie Friis er endnu langt fra GT-racing eller en af de hurtigere klasser for "open wheelers."

Om 2019 fortæller hun:

- Sidste år kørte jeg i OK Junior i en TK Kart og med TM Motor. Jeg har valgt at køre TK med TM i år igen.

Men Julie, hvad er det fede ved karting?

- Jeg er rigtig vild med at der er så meget fart på i gokart. Og det er fedt at køre med til løbene, for der er mange udfordringer til hvert eneste løb og alle løb er forskellige.

Men hvad er det lige præcis gokart-pigerne kan? Det er måske noget helt særligt, for der er ikke et egentligt uddannelses-program for piger.

Mangel på piger

- Desværre er der stadig stor mangel på piger/kvinder i motorsport, siger Bo Baltzer Nielsen, sportschef i DASU, der styrer al officiel motorsport i Danmark. Resultaterne fra Christina, Michelle og nu Julie viser jo ellers, at køn ikke betyder noget.

- Vi har ikke noget specielt program i Danmark, vi behandler alle lige. Men i FIA arbejder man meget med opgaven, og har bl.a. nedsat Women in Motorsport Commission. DASU er her repræsenteret her ved Carina Møller, der foruden selv at være aktiv som codriver i rally er ansat på DASU sekretariat.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141