23948sdkhjf

Ajour med den danske autobranche

Læs om konkurser, de bedst omtalte bilmærker, genåbning af forhandler efter brand.

Antallet af konkurser halveret
Brancheforeningen FSR - danske revisorer og eStatistik har udsendt en analyse af konkurserne i 2018, som viser at antallet af konkurser i den del af autobranchen, der handler med biler er halveret i perioden 4 kvartal 2018 i forhold til samme periode året før. Årsagen tilskrives, at den store uro om afgiftslettelser skabte mange konkurser i 2017. i Absolutte tal drejer det sig om 28 konkurser i Q4 2017 og 14 konkurser i Q4 i 2018. For hele året gælder samme tendens. Her var i alt 99 konkurser i 2017 og 50 i 2018.

Fart på salget af Nissan Leaf
Salget af den elbilen Nissan Leaf stormer igennem Europa samtidig med, at forbrugernes appetit for elbiler øges. Norge fremstår i særklasse med over 12.000 solgte modeller. Leaf er også den bedst sælgende elbil i Danmark i 2018, hvor to ud af tre solgte elbiler en Nissan Leaf . I hele Europa var salget i 2018 flere end 40.000 solgte biler.

Audi er bedst omtalte bilmærke
Analyseinstituttet YouGov kårer årligt de bedst omtalte mærker i deres BrandIndex, og i 2018 var det 4. år i træk, at Audi blev kåret som det bedst omtalte bilmærke i Danmark. YouGov måler bl.a. på 30 bilmærker, der ranglistes efter en såkaldt buzz score, hvor respondenterne bliver spurgt, om de har hørt noget positivt eller negativt om mærket inden for de sidste to uger gennem reklame, nyheder eller via mund-til-mund fra deres omgangskreds. Herefter trækkes den negative omtale fra den positive. På de sekundære placeringer ligger Volkswagen, Volvo, Toyota og Mercedes-Benz. Citroen og Nissan er de mærker med mest fremgang i positiv omtale.

Genåbner forretning efter brand
LeasePlan Danmark genåbner nu sin CarNext.com-forretning i Fredericia på samme adresse. Det sker kort tid efter en voldsom brand, hvor virksomhedens nye midlertidige lokaler på Vesterballevej 6C brændte ned. Om et års tid forventer LeasePlan at flytte forretningen til et større, nybygget bilhus i Fredericia med plads til 300 biler. Branden opstod tidligt om morgenen den 18. januar efter arbejde på bygningens tag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.219