23948sdkhjf

Ajour med autobranchen

Læs bl.a. om en ombygget Tesla som lægebil, biler angribes af hackere

Falck klar med el-lægebil
Falck tester et udrykningskøretøj på el, og på sigt er planen, at almindelige ambulancer skal køre på strøm. I første omgang bliver teknologien testet i en ombygget Tesla X, der skal fungere som lægebil i Region Syddanmark, men ikke køre med patienter. På længere sigt er planen, at en stor del af de almindelige ambulancer også skal være eldrevne. Udfordringen for ambulancer på el er, at de både bruger strøm til at køre, men også til at holde gang i en masse udstyr. Derfor forsøger Falck at udvikle en løsning, så bilens batteri udelukkende bruges til at køre bilen, mens alt udstyret i ambulancen skal køre i et andet system. Derudover vil der være en varmeenhed, der anvender en smule brændstof. Det skal sikre, at ambulancen altid er varm.

Forbundne biler angribes af hackere
Ondsindede hackere har for alvor fået øjnene op for, at de nye generationer af biler i stigende grad bliver drevet af software, blandt andet i de elektriske systemer, der styrer bilens kontrolenheder. Det blev sikkerhedsvirksomheden Karamba Security klar over, efter de etablerede en række fiktive kontrolenheder af bilers elektriske systemer, såkaldte honeypots, der simulerer en bils kontrolsystemer. På en enkelt måned blev en enkelt kontrolenhed udsat for angreb 300.000 gange. Det skriver tidskriftet Version2. Karamba oplyser, at en række af angrebene formentlig er udført af de samme hackere, men virksomheden fortæller, at de har identificeret mindst 3500 gerningsmænd, og at angrebene er spredt ud over hele verden.

Der sparkes sommerdæk i kulden
I denne har repræsentanter fra Rådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningen været på en lang række parkeringspladser i Danmark, hvor de ser nærmere på dækkene på de danske biler. Formålet er at få dokumenteret danskernes valg af dæktype til vinteren. Hvis antallet af biler på sommerdæk viser sig at ligge under 11 procent, svarende til cirka 285.000 biler, vil det være rekordlavt - men stadig alt for mange, lyder det fra Volker Nitz.

Spotify til eftermarkedet
Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify er på vej med en dims til de bilister, der ikke har et nyere infotainment-system i deres bil. De vil få tilbudt en lille Spotify boks, der forbinder mobiltelefonen trådløst via Bluetooth med bilens lydanlæg. Spotify har 87 millioner betalende abonnenter og 200 millioner, når gratisterne tælle med. Spotify selv regnede med, at man ville nå 95 mio. betalende abonnenter ved udgangen af 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11