23948sdkhjf

Ny lagerhal til Triscan bliver også den sidste

Århus-firma har udvidet med lagerhal på 2880 kvadratmeter.

LEVERANDØR Triscan A/S i Brabrand har netop taget en ny lagerhal på 2880 kvadratmeter i brug. Hallen er bygget sammen med en eksisterende hal på næsten 9000 kvadratmeter. Herefter råder Triscan A/S alene i Brabrand over cirka 12.500 kvadratmter lager og administration.

Den nye lagerhal, opført af Horsens-firmaet Base Erhverv as, bliver den sidste udvidelse, da den maksimale bebyggelsesprocent er nået. Mulighederne herefter er derfor enten at bygge i højden på eksisterende lagerhal – eller øget automatisering.

Triscan importerer autoreservedele fra hele verden, som sælges til grossister i eftermarkedet over hele Europa, og med Tyskland som den største aftager. Triscan forhandler 60.000 varenumre, hvoraf langt de fleste sælges i eget navn, altså Triscan. Eksportandelen udgør i dag knap 70 procent af omsætningen.

Produkterne fra Triscan er såkaldte sliddele, der benyttes når noget på bilen går i stykker. Eksempelvis styretøj, hjulophæng, affjedring eller bremsesystemet og lignende.

De 60.000 varenumre er fordelt på 25 produktgrupper, og Triscan er meget opmærksom på hele tiden at sikre meget høj kvalitet – ikke mindst fordi praktisk taget hele sortimentet på 60.000 varenumre er under firmaets eget brand, Triscan.

Firmaet forhandler således kun 5-6 andre mærker udover eget Triscan brand. Næsten alt leveres inden kl. 7 næste morgen til kunder i Danmark, Sverige og Tyskland – meget endda den samme dag som ordren indgår hos Triscan.

13 års vækst

Århus-firmaet er vokset uafbrudt siden 2006, og for at kunne servicere et stadigt større marked har der været behov for at håndtere flere varenumre – og dermed et krav om større lager for at fastholde effektiviteten i logistikken.

Morten Hallum, medejer og direktør med ansvar for IT og logistik, siger:

- Sådan en tilbygning skulle gerne kunne finansiere sig selv gennem logistik-besparelser – ganske enkelt ved at reducere omkostningerne forbundet med at have for lidt plads. Det går ud over effektiviteten, hvis vi har for lidt plads, hvorfor der var behov for at udvide, så der kunne skabes et optimeret logistik-flow på lageret.

Ekstra pluk-gang

- Den nye hal har samme indvendige højde som den første – 8 meter. Bredden er øget med 2,5 meter – det vil sige den maksimale søjlefri bredde, som Base Erhverv as kunne acceptere. Det har givet os en ekstra pluk-gang med godt 1500 lokationer – og i den nye hal har vi fået næsten 6000 pallepladser. Ved at gøre den ekstra bred, er hallen desuden velegnet, hvis vi fremadrettet vil indføre øget automatisering, siger Morten Hallum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189