23948sdkhjf

Nyt superstål efter oldgammel opskrift

Ford har udviklet en automatiseret proces til at frembringe 40 procent stærkere stål.

TEKNOLOGI Med udspring i en teknik, som datidens riddere anvendte til at pansre deres rustninger bedst muligt, har Ford nu udviklet en automatiseret superstålsproces, som gør bilerne mere sikre end nogensinde før. Den nye teknologi er allerede indført i produktionen af den nye Ford Focus.

- Processen, der gør stålet ekstra stærkt, er flere hundrede år gammel. Med moderne materialer og automatisering er teknologien nu blevet både hurtigere og bedre, hvilket gør den nye Focus til en af de sikreste biler nogensinde, siger Dale Wishnousky, vicepræsident hos Ford Europa.

Fords nye fuldautomatiske hærdningsproces til varmeformning af bildele i borstål består af flere led. Først formes stålet i temperaturer op til 930 grader, før det sendes videre ind i en hydraulisk presse, der lukker med et tryk på intet mindre end 1150 ton. Boronstålet bliver derefter udformet til bildele med en højpræcisionslaser, der skærer ved 3000 graders varme.

Den avancerede proces udføres i Fords fabrik i tyske Saarloius og blev for nylig udviklet som del af en milliardinvestering i fabriksanlægget.

Ford oplyser, at det højtrykshærdede superstål er det stærkeste materiale, der anvendes i bilbranchen og er 40 procent stærkere end almindeligt bilstål. Materialet anvendes især til karosseriet som et ’sikkerhedsbur’ omkring alle passagerer i tilfælde af trafikulykker. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.234