23948sdkhjf

Ajour med den danske autobranche

Nyt om Toyota, Shell, Hertz, Renault og Biltema.

Toyota uenig i Højesteretsdom

Toyota Danmark A/S er uenig med Forbrugerombudsmanden og i dommen fra Højesteret, hvor Toyota og Citroën blev idømt bøder på henholdsvis 190.000 kr. og 250.000 kr. for overtrædelse af oplysningskrav i forbindelse med en avisannonce i 2015 samt for i en række internannoncer også i 2015 ikke at have oplyst om omkostningerne ved et billån. - Ordlyden i avisannoncerne lever til fulde op til lovens krav, men Forbrugerombudsmanden angriber layoutet, siger pressechef Anders Tystrup hos Toyota Danmark A/S. Toyota Danmark anfører at det ikke fremgår i loven, hvad der skal forstås ved, at standardoplysningerne skal gives på en fremtrædende måde. Citroën har i mellemtiden skiftet importør (K.W. Bruun Import A/S), som kalder dommen ærgerlig, men tager den alligevel til efterretning.

Shell vokser med fire nye stationer

DCC Energi, som står bag netværket af Shell stationer i Danmark, fortsætter i 2019 udbygningen af stationsnettet. Allerede i januar åbner fire nye stationer, når tidligere stationsejere fra Statoil træder ind i kredsen af Shell stationer. I Jylland åbner to nye bemandede Shell stationer i Tørring og Ryomgaard, mens der i Nørre Nebel åbner et ubemandet Shell Express anlæg. Og på Sjælland får Sorø også et nyt, ubemandet Shell Express anlæg. Alle fire stationer får hele paletten af Shell brændstof. Med tilgangen af de nye stationer tæller Shell netværket nu 229 bemandede og ubemandede stationer i Danmark. Siden oktober 2016, hvor DCC Energi overtog netværket, er der åbnet 27 nye stationer. Og ifølge retaildirektør Søren Møller Maretti byder 2019 på en stribe nye stationer rundt om i landet.

Hertz Danmark fejrede 100 år

Hertz Danmark har afsluttet 2018, året hvor fimaet fyldte 100 år og kan se tilbage på et spændende og udfordrende år. 2018 var også året hvor Hertz tog imod prisen for "Danmark bedste biludlejningsselskab" ved Danish Travel Awards, hvilket Hertz ser som et stort klap på skulderen til samtlige ansatte. Omsætningen er i 2018 steget med 6 procent i forhold til året før, mens antal udlejninger er steget med næsten 9 procent. Der har i 2018 været en stor stigning i privat biludlejning, men også fra kunder som ønsker at leje biler i længere perioder. Denne trend med at skabe en mere fleksibel billøsning for de private kunder ønsker Hertz at imødekomme med endnu større fokus på de fleksible lejeaftaler i år, siger COO Kenneth Sørensen Tillisch.

Sejlskibe skal fragte biler til Amerika

Bilproducenten Renault vil fragte biler med et nyudviklet sejlskib til det amerikanske kontinent. Det er den franske virksomhed Neoline vil oprette en sørute mellem Europa og USA, som skal betjenes af skibe med sejl som primær drivkraft. Renault har hundrede biler, der årligt skal fragtes fra Frankrig til et oversøisk område, som ligger nær Newfoundland i Canada. Renault har meldt ud, at virksomheden vil sænke CO2-udledningen i forsyningskæden med seks procent fra 2016 til 2022, og det nye samarbejde spiller ind i denne plan og det større mål om at sænke bilernes klimaaftryk gennem hele livscyklussen, skriver Ingeniøren.

Biltema-tog med dele til Danmark

Hos Biltema, der er en af Nordens største detailkæder, skal der løbes stærkt for at kunne følge med den store efterspørgsel på blandt andet bilreservedele. Derfor opretter detailkæden nu sit eget logistikfirma, Biltema Logistics, for at sikre endnu mere effektivitet, når en vare skal fra lager til varehus, oplyser Bjarne Sandberg, adm. direktør for Biltema Logistics. Ved selv at stå for al logistik sikrer detailkæden også, at varetransporten foregår så miljøvenligt som muligt, oplyser Jacob Møller, direktør i Biltema Danmark. - Vi skal så vidt muligt væk fra at bruge lastbiltransport, fordi det forurener så meget. Derfor undersøger vi lige nu mulighederne for at få vores eget Biltema-tog, der kan transportere varer til Danmark fra Sverige, siger han.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125