23948sdkhjf

Ford og Volkswagen i nyt makkerskab

Amerikanske Ford og tyske VW har netop annonceret en såkaldt "bred alliance."

SAMARBEJDE Der samarbejdes mere og mere og yderligere på kryds og tværs i den firehjulede verden. Seneste eksempel er et makkerskab på tværs af Atlanterhavet, Ford Motor Company, USA og Volkswagen AG, Tyskland, har netop offentliggjort, at de har startet deres første, formelle aftale om, som det formuleres, en bred alliance.

Alliancens formål er ifølge en følge en fælles erklæring, "at øge konkurrenceevnen og betjene kunderne bedre i en tid med hurtig forandring i branchen."

Omvendt betyder det, understreger de to, at alliancen ikke involverer krydsejerskab mellem de to virksomheder; med andre ord, Ford Motor Company og Volkswagen AG er fortsat hver især deres egne.

Tidsplanen

Fra 2022: At fremstille mellemstore pickup-trucks 

Fra 2023: At fremstille varevogne 

Uden tidspunkt: At udforske muligt samarbejde om elbiler, selvkørende biler og mobilitets-tjenester

Helt konkret har Detroit og Wolfsburg aftalt i først omgang at være fælles om at fremstille mellemstore pickup-trucks, der skal sælges til "det globale marked," altså over hele verden. Dette samarbejde er planlagt at starte i 2022. Det betyder først og fremmest, at Volkswagen og de øvrige bilmærker i familien hurtigere kan få store pickup-trucks på deres programmer.

Senere skulle så næste trin være klar, nemlig at starte et tæt samarbejde om varevogne til det Europæiske marked.

Samarbejdet har en dimension mere, nemlig elektriske biler og derefter selvkørende biler samt mobilitets-tjenester. Det konkrete resultat er, at Ford hurtigere kan indhente af bilproducenter med elbiler lige om hjørnet.

Hverken Ford Danmark eller VW-importøren Semler Mobility har i dag supplerende kommentarer til den nye alliance.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095