23948sdkhjf

Monroe overtager Öhlins Racing

Opkøbet giver Monroe hurtigere adgang til udvikling af avancerede støddæmper-systemer til fremtidens el- og selvkørende biler.

EKSPERTISE En mindre konkurrent kan byde på gode sager, der kan komplettere produktpaletten. Derfor har den store aktør inden for støddæmpere, Monroe, nu opkøbt svenske Öhlins Racing AB, der udvikler avancerede støddæmpersystemer og komponenter både til biler og motorcykler og til premium gadebiler samt delvist til racing.

Monroe og Öhlins har i forvejen samarbejdet i næsten 20 år omkring dele til elektronisk styrede støddæmpere og undervogne.

Strategien bag opkøbet er, at Monroe i endnu højere grad end hidtil vil videreudvikle støddæmper-systemer til fremtidens biler, både almindelige, elektriske og selvkørende. Systemet hertil fra Öhlins hedder Continously Controlled Electronic Suspension Valve (CES) technology.

Brian Kesseler, administrerende direktør for Monroe og Tenneco, udtaler, at overtagelsen af Öhlins accelererer udviklingen af avancerede systemer til kunderne.

- Ved at overtagelsen af Öhlins udviklingsteam får vi hurtigere adgang til markederne og til at udvikle produktsortimentet for nuværende og fremtidige kunder, som i første omgang er bilfabrikkerne, siger Brian Kesseler.

Grundlæggeren af Öhlins, Kenth Öhlin, beholder en mindre aktieandel og fortsætter i Tenneco/Monroe med at udvikle systemer til en fælles fremtid.

- Jeg er stolt over det, som vores Öhlins-team har nået på de 43 år, siden jeg startede firmaet. Og jeg er sikker på, at vi kan accellerere væksten med Tenneco/Monroes resurcer bag os, siger Kenth Öhlin.

Efter godkendelse fra diverse myndigheder og aktieejere vil samarbejdet nå sin fulde effekt i foråret 2019. 


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109