23948sdkhjf

Stifter forlader Euro Car Parts

Engelsk grundlægger siger farvel til LKQ, som vil skære jobs.

BILDELE Sukhpal Singh Ahluwalia, stifteren af Englands største distributør af bildele på eftermarkedet, Euro Car Parts, har ifølge Sky News forladt sin stilling. Han er bekymret over, at det amerikanske moderselskab har planer om at skære hundredvis af engelske arbejdspladser væk, oplyser det engelske medie.

Sukhpal Singh Ahluwalia er født i Uganda, men undslap sammen med sin familie Idi Amins regime som flygtninge til England, og han grundlagde Euro Car Parts som 18-årig for over 30 år siden.

Solgt til LKQ

I 2011 solgte han selskabet til amerikanske LKQ Corporation i Chicago for 280 millioner pund - eller 2,3 milliarder kroner, hvorpå han blev chef for alle LKQ’s engelske aktiviteter.

Euro Car Parts har over 200 afdelinger i Storbritannien, 16 regionale distributionscentre, godt 9000 medarbejdere og over 130.000 forskellige dele på lager.

Grundlag for indtog

Overtagelsen i 2011 blev faktisk grundlaget for LKQ’s indtog i Europa, hvor amerikanerne siden har opkøbt en række europæiske autogrossister, eksempelvis tyske Stahlgruber for et års tid siden. LKQ er desuden sammen med svenske Mekonomen med­ejer af FTZ i Danmark.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093