23948sdkhjf

Kia og Skoda biler holder prisen bedst

Bilbasen kårer Ceed SW og Octavia Combi.

BILER Kia har igennem de sidste fem år fastholdt en topplacering på listen over biler, der holder brugtprisen bedst. I den seneste værditabs analyse fra Bilbasen, som nyligt blev offentliggjort, opnår Kia en førsteplads med det laveste værditab sammen med Skoda.

Det vigtigste for totaløkonomien ved et bilkøb er afskrivningen i løbet af ejerskabet – jo lavere værditab, jo bedre investering. Et lavt værditab er ofte kendetegnet ved, at modellen har haft en fast og stabil pris samt et højt udstyrs- og kvalitetsniveau. Det høje kvalitetsniveau er et udtryk for, at modellen lever op til købernes forventninger om kvalitet og køreegenskaber.

Værdifast

Kia har sammen med Skoda været det klart mest værdifaste mærke på markedet i flere år. Årets værditabsanalyse er ingen undtagelse. I den nyligt offentliggjorte analyse, kårer Bilbasen Kia Ceed SW og Skoda Octavia Combi som de to bilmodeller, der taber mindst i værdi.

Analysen viser, at de to modeller taber 37 procent af deres nypris over en treårig periode og 60.000 km. Det er en af de laveste afskrivninger Bilbasen har målt. Det er i runde tal 10 procent lavere end gennemsnittet for mellemklassen.

På de følgende pladser kommer Toyota Auris, Dacia Lodgy, VW Golf og Hyundai i30.

Stationcar som biltype holder prisen bedst

Markedsanalytiker fra Bilbasen, Jan Lang, forklarer den fordelagtige afskrivning således:

- For Kias vedkommende skyldes det blandt andet, at de har et garantikoncept, der med syv års garanti er meget stærkt, og så har de gennem mange år holdt en fornuftig prispolitik, der har øget tilliden til mærket.

Kendetegnet for de to modeller i top er, at der i både Kias og Skodas tilfælde er tale om stationcar udgaven. Det er helt generelt for analysen, at stationcar som biltype holder prisen bedst.

Ser man på den generelle afskrivningsprofil på mærke-niveau, er det ligeledes Kia og Skoda, der med et værditab på 41 procent deler en topplacering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096