23948sdkhjf

Ny arrestordre bliver udstedt på vanæret bilboss i Japan

Dagen efter en domstol afviste at forlænge varetægtsfængslingen af Carlos Ghosn, udstedtes en ny arrestordre.

SVINDEL Anklagemyndigheden i Tokyo har fredag udstedt en ny arrestordre på Nissan Motors afsatte bestyrelsesformand Carlos Ghosn. Det spænder ben for hans håb om at blive løsladt mod kaution.

Det skriver japanske medier ifølge nyhedsbureauet AP.

Ghosn blev anholdt den 19. november sammen med Greg Kelly, der er en anden topchef i Nissan. De er begge tiltalt for bedrageri.

Den nye arrestordre blev udstedt, dagen efter at en domstol har afvist anklagernes anmodning om at forlænge varetægtsfængslingen af Ghosn og Kelly.

Deres forsvarere har håbet på at få de to tiltalte løsladt allerede fredag. Fredagens arrestordre gælder dog indtil videre kun Ghosn, hvorfor der stadig er mulighed for, at Kelly kan blive løsladt mod kaution.

Myndighederne mistænker de to for at have underrapporteret deres milliongager. Det skulle være sket for at slippe billigere i skat.

Det påståede bedrageri skal have stået på fra 2011 til 2015, da han var administrerende direktør for Nissan Motor.

Groft tillidsbrud

Anklagemyndigheden rejser nu desuden nye anklager om "groft tillidsbrud" mod den 64-årige Ghosn. Der skal være tale om anklager om finansielle ulovligheder.

Ghosn har i årevis været en af de mest markante personer i den globale automobilindustri som topchef for Renault-Nissan-Mitsubishi-alliancen.

I slutningen af november blev han som følge af sagen afsat som bestyrelsesformand for Nissan Motor. Mitsubishi har gjort det samme.

Anklagerne mod den tidligere bestyrelsesformand er et produkt af Nissans egen undersøgelse.

Efter måneders bevisindsamling overdrog bilproducenten sagen til de japanske myndigheder i november.

Udover Ghosn og Kelly er også Nissan Motor blevet tiltalt for at have misinformeret selskabets aktionærer og offentligheden i selskabets årsregnskaber.

Kilde: Ritzau

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142