23948sdkhjf

Selvanmelderordningen afskaffes

En ny ordning først på plads i 2020.

EKSPORTBILER Et enigt folketing vil afskaffe selvanmelderordningen for køretøjer, der eksporteres, oplyser skatteminister Kristian Lauritzen (V).

Motorstyrelsen får ansvaret for vurdering af reeksporterede brugtbilers værdi og dermed restafgift. Partierne vil også tage initiativer på import-området, når dette er undersøgt. Videre kigges der igen på leasingområdet, når evalueringen af sidste års stramning ligger klar i det nye år.

- I lyset af de udfordringer, der er blevet afdækket, er det min vurdering, at selvanmelderordningen ikke kan videreføres på eksportområdet. Det er jeg rigtig glad for, at et enigt folketing nu bakker op om. Det kan i sagens natur ikke ske fra den ene dag til den anden, men nu sætter vi processen i gang, erklærer  skriver Karsten Lauritzen i en pressemeddelelse.

- En konkret model, der indebærer en afskaffelse af selvanmelderordningen, vil skulle kvalificeres yderligere. Derfor vil den tidligst kunne implementeres i 2020. Modellen vil i udgangspunktet betyde, at opgaven med at værdifastsætte køretøjer til eksport overgår til Motorstyrelsen, så bileksportører ikke længere har mulighed for selv at angive værdien af køretøjer til eksport, forklarer han.

- Nu skal vi først have et klart billede af, hvordan vi kan styrke indsatsen eller ændre reglerne der, hvor der er behov for det. Derfor er det heller ikke sidste gang, jeg er mødtes med partierne for at diskutere motorområdet. Jeg er glad for, at vi lige nu står samlet om at få undersøgt området til bunds, skriver skatteminister Karsten Lauritzen.

Han regner med en egentlig politisk aftale på motorområdet i foråret 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094