23948sdkhjf

Friheden kalder Gilbert

Efter 28 år som reservedelschef hos Trio Biler i Brøndby går Gilbert Andersen på pension til nytår.

AFSKED Trio Biler i Brøndby er så småt ved at forberede sig på at skulle sige farvel til Gilbert Andersen, som går på pension til nytår efter 28 år som reservedelschef i virksomheden.

66-årige Gilbert Andersen har været i bilbranchen helt tilbage fra dengang bilkøbere kunne bestille luksus som nakkestøtter og sikkerhedsseler som ekstraudstyr.

For der var jo engang, det ikke var standardudstyr.

Og der var engang, hvor varenumrene på reservedele havde korte numre, og engang hvor Gilbert havde en kartoteksdame til at notere på de mange papirkort hver gang, der kom en reservedel ind eller ud af lageret.

- Dengang tog alting længere tid. Vi brugte også skrivemaskiner, og kunne være heldige at få reservedele hjem en gang om ugen eller en gang om måneden, fortæller Gilbert Andersen.

Alt er blevet bedre

- Det er helt anderledes i dag. Alt er blevet meget bedre end for 30-40 år siden. Leveringstiden er nu kun på et par dage, og jeg synes faktisk, at reservedelene holder bedre i dag end de gjorde tidligere. De er også blevet smartere med mere elektronik, oplever han.

- I dag foregår alt desuden via edb, og selv om jeg er en ældre herre har jeg sagtens kunnet følge med udviklingen, fortæller han.

Begyndte hos Nellemann

Gilbert Andersen kom i lære i bilbranchen som 15-årig og blev udlært, da han var 18 år.

Han fik først job hos Nellemann, som solgte Austin Morris og Subaru. Her var han ansat i næsten 18 år.

Derefter arbejdede han hos Bohnstedt-Petersen, der solgte Mercedes, i et halvt år, indtil en tidligere kollega lokkede ham til Trio Biler i Brøndby.

De seneste 28 år har han været reservedelschef hos Trio Biler, som tidligere havde Chevrolet og nu sælger Nissan og Mitsubishi. Han havde en smuttur på et halvt års tid for 23 år siden, hvor han prøvede om græsset var grønnere hos et andet bilfirma. Men Gilbert Andersen valgte at vende tilbage til Trio Biler.

12A14

Gilbert Andersen ved alt, hvad der er at vide om reservedele. Han kan for eksempel stadig huske det gamle varenummer på en ventildækselpakning til Morris Mascot og Austin Mini’en. 12A14 hed det.

Selv om han åbenbart har været så glad for sit arbejde, at han "glemte" at gå på efterløn og at gå på pension sidste år, hvor det ellers var muligt, så er beslutningen taget.

Friheden kalder

- Nu har jeg besluttet mig. Jeg vil gerne have lidt frihed. Det har jeg aldrig prøvet før, jeg har jo arbejdet uden stop, siden jeg var 15. Min kone går også hjemme nu, så vi skal hygge os med at rejse lidt rundt og opleve de hyggeligste steder i Danmark. Vi skal også have ordnet lidt ved huset og haven, fortæller Gilbert Andersen om den nye hverdag, der venter ham med mere tid til parrets børn og fire børnebørn.Alle er velkomne til at deltage ved afskedsreceptionen og sige farvel til Gilbert Andersen fredag den 21. december kl. 13-16 hos Trio Biler på Brøndbytoften 7 i Brøndby.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109