23948sdkhjf

Virksomheder gør det fedt at være lærling: Sender de unge på ture

Gustav Grefstad har valgt elevløn frem for SU og stiger op til 18.000 kr. månedlig. Det tager han nu som ambassadør rundt og fortæller på folkeskoler.

REJSER De fire lærlinge hos VW Holstebro besøgte i oktober i år koncernens hovedkvarter i Wolfsburg i Tyskland sammen med andre ansatte fra firmaet. Tømrerlærlingen hos Madsen Byg i Holstebro har været på forlænget weekend i Tyrkiet sammen med de andre medarbejdere for blandt andet at se byggerier. Og lærlingene hos Toyota i Holstebro har været på tur til Bratislava sammen med firmaet.

En række vestjyske virksomheder arrangerer begivenheder, som kan gøre det ekstra spændende at tage en erhvervsuddannelse. Det fortæller mekanikerlærling Gustav Grefstad om, når han besøger klasser i folkeskoler.

Han er de sidste halvandet år taget ud fra Uddannelsescenter Holstebro som ambassadør for det at være lærling. Andre steder rundt om i landet begynder rollemodeller blandt unge på samme måde at fortælle om erhvervsuddannelserne, for eksempel til 8. klasser.

Til dagligt arbejder Gustav Grefstad hos STS Biler - Toyota i Holstebro.

Eleverne lytter mere

18-årige Gustav Grefstad kunne også være taget i gymnasiet, men valgte i stedet EUX-uddannelsen, hvor han bliver både student og mekaniker på samme tid. Dermed har han også byttet en lav SU ud med en elevløn, der begyndte på 11.000 om måneden og slutter på 18.000 kr. Den løn får han også under skoleophold.

- Jeg får at vide, at eleverne i folkeskolen lytter meget mere, når det er en ung som mig, der står foran dem, end hvis det er en studievejleder, der fortæller dem om erhvervsuddannelserne, fortæller Gustav Grefstad.

Han fortæller også de unge om muligheden for, at de kan komme til Danmarksmesterskaberne i Skills, i håndværk - og endog også verdensmesterskaberne. Gustav Grefstads fætter, Lasse Karlsen fra Lemvig Autoteknik, vandt DM for personvognsmekanikere tidligere i år.

Gustav Grefstad sidder i bestyrelsen på Uddannelsescenter Holstebro.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188