23948sdkhjf

Regionsmestre samlet

CAC Fonden bød forleden velkommen i Aarhus til årets regionsmestre fra de tre regionale mesterskaber for mekanikerlærlinge fra landets tekniske skoler.

UDDANNELSE Der er i år blevet afholdt regionale mesterskaber på Mercantec i Viborg, SDE i Vejle og EUC Sjælland i Næstved. Vinderne herfra har kvalificeret sig til at deltage i DM i Skills, som afholdes i Næstved til april næste år. I denne forbindelse var de kårede elever den 15. november i Aarhus sammen med deres mestre og faglærere fra de tekniske skoler. Her blev de modtaget med både blomster, champagne, kransekage og kontante præmier.

CAC Fonden, der blandt andet ejer Aktieselskabet Carl Christensen (CAC) og herigennem au2parts, donerede i forbindelse med Fondens 50 års jubilæum i 2017 én million kroner til støtte af uddannelsen af unge personvognsmekanikere gennem et treårigt samarbejde med de tekniske skoler og Industriens Uddannelser i tilknytning til DM i Skills.

CAC’s adm. direktør, Thomas Jensen, der samtidig sidder med i CAC Fondens bestyrelse, bød alle gæsterne velkommen og fortalte om Fondens grundlægger og Fondens selskaber i form af CAC herunder au2parts kæden og Tobidan-Bremsomat.

Mangelvare

Thomas Jensen gjorde det klart for de 23 deltagere, at som en selvejende fond med et alment velgørende formål om støtte til kunst og kultur, men også med et klart ønske om at støtte uddannelse af "dygtig ungdom", som det er formuleret i Fondens fundats, er det en stor glæde for CAC Fonden at være med til at understøtte Skills.

- Når jeg læser om jeres kunnen og evner, er det en stor glæde at være med til at vise, hvor vigtigt uddannelse er. Tidligere var der nok i samfundet en tilbøjelighed til, at alle skulle en tur på universitetet, hvorfor vi i dag står med en stor mangel på faguddannede mennesker, uanset om det er elektrikere, tømrere eller som jer mekanikere, sagde Thomas Jensen.

- I bliver en efterspurgt mangelvare, fordi I magter at kombinere teori og praksis, tilføjede han.

Thomas Jensen understregede, at der bliver behov for dygtige medarbejdere i fremtiden, der formår at kombinere teori og praksis.

Efter præmieringen besigtigede alle gæsterne det store lager, CAC har i Aarhus, hvorefter man afsluttede med en frokost.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063