23948sdkhjf

Forbedringer på vej: Motorstyrelsen tager form

Styrelsens nye direktør Jens Otto Størup lover ensartethed, gennemsigtighed og involvering af autobranchen. Ole Birk Olesen og Karsten Lauritzen på talerstolen.

MOTORSTYRELSEN Ikke færre end to ministre mødte frem som indlægsholdere, da KPMG Acor Tax tirsdag den 4. november havde inviteret autobranchen til såkaldt year-end seminar på Tivoli Hotel & Congress Center i København.

Dels transportminister Ole Birk Olesen og dels skatteminister Karsten Lauritzen, der bød ind med seneste nyt fra Borgen om blandt andet den nye finanslov, klimaplan, roadpricing, elbiler, leasing, L4, selvanmelderordning og eksport-godtgørelse.

Også de to KPMG partnere, Rune Grøndahl og Flemming Lind Johansen, orienterede om lovgivning og fortolkninger inden for emner som L4, beskatning af bil, WLTP, IFRS16, værdifastansættelse af motorkøretøjer, medarbejder-leasing og de mange udeståender, der består herom, mens Thomas Møller Sørensen, direktør i Bilbranchen, gav sit bud på nybilforhandlernes syn på det nye og forgangne år.

Alle til Aalborg

Fra Motorstyrelsen i Aalborg deltog direktør Jens Otto Størup, som orienterede de mere end 200 deltagende branchefolk - primært finansierings- og leasingselskaber, banker og nyvognsforhandlere - om status på dannelsen af Motorstyrelsen i arbejdet med at gå fra én til syv styrelser.

Selv blev han ansat for et år siden - den 1. november 2017, og siden er 141 medarbejdere ansat i den nye Motorstyrelse, som har fået domicil i Aalborg. Snoren blev officielt klippet i juni af skatteministeren.

Han forventer at nå op på 250-300 medarbejdere, hvoraf de 40 procent kommer udefra, mens de resterende 60 procent kommer fra andre styrelser.

Af de tidligere 40-50 motor-medarbejdere i Høje Taastrup har kun een sagt ja til at flytte med til Aalborg, og når afdelingen i Odense i 2019 skal have samme tur, forventer Jens Otto Størup heller ikke, at særligt mange vil flytte med til Aalborg. Måske flere, når afdelingen i Aarhus i 2020 ligeledes skal rykkes til Aalborg.

- Vi er således i fuld gang med at flytte arbejdspladser til Aalborg og ansætte nye medarbejdere, og det er vi lykkedes nogenlunde med, vurderer Jens Otto Størup og peger på fire strategiske pejlemærker:

Ensartethed og gennemsigtighed i arbejdet. Involverende i forhold til branchen og brancheforeninger. Høj regel-efterlevelse og validt data-grundlag via både vejledning og kontrol. Samt at skabe en god arbejdsplads med en kultur, hvor ledelsen samles fysisk.

Fokusområder

Han oplyser, at Motorstyrelsen i 2019 vil have fokus på en række områder, så som øget relation til de øvrige styrelser i Skat, vejledning og kontrol, som skal gå hånd i hånd, rekruttering af medarbejdere, opbygning af en stærk kultur, en sammentømret ledergruppe, at sagsbehandlingstid ikke øges samt nøje vurdering af risiko/væsentlighed ved problemsager.

Jacob Skjærris & Bjørn Harald Gjertsvang sluttede af med et indlæg om markedet, tendenser og de norske elbilserfaringer, hvorpå der var networking med gløgg og æbleskiver.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101