23948sdkhjf

BMW vil fortsætte med dieselmotorer

Bestyrelsen ser udviklingspotentiale i bedre brændstoføkonomi på diesel.

BILPRODUKTION Der er masser af potentiale tilbage i biler med dieselmotorer, og BMW bebuder, at man vil fortsætte investeringen i denne type drivmiddel. Og det selv om mange bilfabrikanter - og bilkøbere - verden over dømmer dieselmotoren for at være død.

I et interview med det australske magasin GoAuto har Klaus Fröhlich, medlem af BMW-bestyrelsen, udtalt, at på trods af dieselskandalen, som VW satte gang i, og det faktum at dieselbiler er lagt for had, så har BMW ingen planer om at skrotte denne type motorer, som han mener fortsat vil være lige så attraktiv som benzinmotorer.

Fröhlich mener, at især de mindre BMW motorer med fire og seks cylindre stadig har et udviklingspotentiale hvad angår forbedret brændstoføkonomi. BMW har i de seneste år investeret i udviklingen af endnu bedre dieselteknologi og har markedets kraftigste dieselmotor i form af den 400-hestes M50d-motor. Men Fröhlich erkender, at motorer som disse går en svær fremtid i møde på grund af en smal kundegruppe, hvilket gør det mindre fordelagtigt at investere i udvikling på dette område.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203