23948sdkhjf

Nye tider: Digital registrering sparer tid

Alle biler hos Andersen Motors er forsynet med en stregkode, og en digital stregkodeløsning hjælper med at holde styr på hele bilens forløb.

BILIMPORT På hovedkontoret i Køge varetager 48 medarbejdere hos Andersen Motors import af Suzuki biler til forhandlernettet i Danmark. Suzuki bilerne importeres fra fire lande - Japan, Indien, Ungarn og Thailand. Med klargøring af op mod 12.000 biler årligt, er der et stort behov for, at følge bilens proces fra ankomst til levering. Det er en afgørende faktor for supporten og servicen til de danske forhandlere.

Tilbage i 2011 valgte Andersen Motors at skifte fra papir til digital registrering af en bils forløb ved hjælp af en stregkodeløsning fra Delfi Technologies A/S. Stregkodeløsningen gør det muligt, at styre og meget nøjagtigt følge alle bilerne fra ankomst til levering. For at sikre et konstant overblik over både ledige og optagede p-pladser til bilerne, er der i klargøringsafdelingen placeret en stor monitor, hvor medarbejderne, via et overskueligt dashboard, kan få et hurtigt overbliksbillede over hele p-pladsen.

- Når bilerne kommer gennem klargøringsprocessen får de alle sammen tildelt en unik p-plads. Vi har rigtig mange biler igennem systemet og derfor er det nødvendigt med et godt overblik over alle bilerne. På skærmen kan vi hurtigt få et overblik over de ledige pladser - de er markeret med grøn. På samme måde er de optagede pladser markeret med rød. Det giver os det nødvendige overblik, forklarer Lars Nielsson, klargøringsmand hos Andersen Motors.

Den teknologiske udvikling har rykket sig markant siden 2011 hvor Andersen Motors skiftede papiret ud med en digital løsning. I 2018 tog Andersen Motors derfor beslutningen om, at skrue op for effektiviseringen. Det var nu tid at opgradere den eksisterende stregkodeløsning til en nyere og mere fremtidssikret platform.

Mange muligheder

- Der ligger en masse muligheder for effektivisering af arbejdsgange ved hjælp af stregkoder og scannerløsninger. Vi vil rigtig gerne være forberedt på fremtiden og det var et kæmpe skridt for os, da vi skiftede papiret ud med en digital løsning. Nu tager vi endnu et skridt frem og har valgt, at opgradere vores stregkodeløsning til en nyere løsning, hvor vi altid er online ved hjælp af nye stregkodescannere, der fungerer som en SmartPhone med simkort i, fortæller Erik Jensen, system administrator hos Andersen Motors, og tilføjer:

- Vi kiggede efter en løsning, hvor vi kunne få hele pladsen med. Med de nye scannere og simkort-løsningen har vi hele tiden dækning og kan øjeblikkeligt opdatere statussen på en bil. Når vi modtager biler fra oversøiske lande inde i Frihavn, så kan vi nu foretage en registrering direkte på stedet. Det kunne vi i princippet også før, men vi var afhængige af WiFi dækning for, at få sendt informationerne afsted. Nu hvor alle stregkodescannerne har simkort kan vi undgå spildtid og få opdateret systemet med det samme.

Andersen Motors

Importør af Suzuki biler til det danske forhandlernet, bestående af 78 forhandlere. På hovedkontoret i Køge står 48 medarbejdere for den daglige drift og klargøring af biler. Foruden et stort klargøringsanlæg, omfatter faciliteterne også et stort reservedelslager samt egen serviceafdeling med teknikere og specialister. Årligt er der mellem 10.-12.000 biler igennem klargøringsprocessen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109