23948sdkhjf

Projekt Guld: Porsche solgt for 20 millioner

Retro-Porsche genopstår i et guldrandet projekt. Men køberen "må ikke" køre rundt i den særlige vogn fra Stuttgart.

GULDSALG 1,5 års arbejde, et originalt karosseri fra 1998 og 6500 reservedele skal der til for at få en gammel sportsvogn til at genopstå. Det er den mængde af midler, Porsche har brugt på at få en særlig 993 Porsche til at vågne på ny. 993 modellen gik ud af produktion i 1998, efter at den tyske bilgigant havde bygget 345 udgaver af bilen med 450 hk.

Af uvisse årsager blev karosseriet til denne 993’er aldrig brugt, før nu 20 år senere. Og her i weekenden blev bilen nummer 346, solgt på auktion til den store sum af 2,6 millioner euro. (ca. 19,4 millioner danske kroner).

Bilen, som er døbt ‘Project Gold’, blev budt op på bare 10 minutter, skriver mediet Motor1. Bilens stelnummer viser dog ikke, at den er ny, da stellet er fra 98, så tallene følger med i rækken lige efter de 345 andre. Bilen er helt funktionsdygtig og klar til at rulle ud og blive kørt i. Men der er et "problem" - nemlig at den ikke opfylder moderne miljøkrav. Det vil altså sige, at køberen ikke kan køre i den, før en særlig godkendelse måske falder på plads.

Pengene, som Porsche fik for bilen, går til Porsches nye fond ‘Ferry Porsche Foundation’, der støtter uddannelse og socialt udsatte. Desuden indgår bilen som led i den store fejring af Porsche, der i 2018 markerer sin 70 års fødselsdag med en række specialemodeller og kampagner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063