23948sdkhjf

SBS pønser på frasalg

Den danske bremseproducent SBS undersøger fremtiden for koncernens Automotive-division.

BREMSER SBS Group har hyret Carnegie Investment Banking (København) som rådgiver i en proces, der skal afklare, hvordan SBS Automotive bedst positionerer sig til ændringerne i markederne.

- SBS Automotive har de seneste par år styrket sin operationelle platform, øget indtjeningen og forbedret markedstilgangen. På den baggrund er det naturligt, at vi nu analyserer de næste skridt i divisionens strategiske udvikling, siger bestyrelsesformand Peter Eriksen Jensen i en fondsbørsmeddelelse.

Baggrunden for analysen er, at SBS Automotives hovedmarked – det frie europæiske reservedelsmarked – gennemgår betydelige ændringer, drevet af en omfattende konsolidering blandt distributører samt ændringer i forbrugernes købemønstre.

Med sin position og forretningsmodel vurderes SBS Automotive at have gode forudsætninger for fortsat at udvikle sig under de ændrede markedsforhold, men analysen skal afklare, om divisionen kan drage fordele af at deltage aktivt i konsolideringen.

SBS Automotive sourcer, færdiggør, lagerfører, markedsfører og distribuerer reservedele til biler og varevogne. Sortimentet består af sliddele – bremser, styretøj, affjedring, transmission, koblinger med videre – som især sælges under varemærket NK, mens en mindre del af volumen sælges som private label. Kunderne er primært distributører på det frie reservedelsmarked i Europa og udvalgte markeder udenfor Europa. Tyskland er det største marked fulgt af blandt andet Skandinavien, Frankrig, Rusland, Polen og Storbritannien.

SBS Automotive har salgs- og distributionsplatforme i Danmark, Tyskland og Frankrig, salgskontor i Moskva, logistik- og pakkeoperation i Polen og distributions-setup i Storbritannien. 

I første halvår 2018 havde divisionen et driftsresultat (ebitda) på 24,7 mio. kr.

Processen omfatter ikke SBS Groups anden division, SBS Friction, der udvikler og producerer bremsedele og friktionsteknologi til motorcykler, scootere og ATV/UTV-køretøjer samt en række specialområder, herunder vindmøller. 

SBS er solstrålehistorien
Motor-magasinets Top 100 over de største danske virksomheder i autobranchen viste i oktober, at flere reservedelsleverandører mistede momentum – blot tre ud af ti i reservedelsanalysen tjente flere penge i 2017 end tidligere. Solstrålehistorien blandt producenterne er imidlertid sliddelsvirksomheden Scandinavian Brake Systems, SBS, som ganske vist ikke voksede på toplinjen, men som til gengæld mere end fordoblede resultatet før skat. Hos Automotive-segmentet skyldes fremgangen især effektiviseringer i forsyningskæden og prisoptimeringer i markedet, oplyste SBS i sin ledelsesberetning. Samtidig er omkostningerne fra det nu frasolgte forretningsben Notox ved at være hegnet ind, selvom egenkapitalen stadig er blodrød.

Viste nyt styretøjs-program
På den store tyske Automechanika-messe i september kunne SBS Automotive vise en lang række nye produkter, blandt andet sit program af styretøjsdele, NK PRO, der er beregnet til mere ekstreme kørselsforhold. Også bimetal bremseskiver og transmissionskabler er nyt hos SBS, ligesom et program af ophæng til motorer og gearkasser, der omfatter både rene gummiophæng og hydrauliske produkter med 600 varenumre fra start, der dækker knap 30.000 bilmodeller med en samlet bestand på cirka 310 millioner biler på det europæiske marked. Med generel garanti på fem år og en ny slidgaranti på bremseklodser på minimum 35.000 kilometer er SBS blandt de toneangivende aktører.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094