23948sdkhjf

Danmarks ældste Bosch-værksted

Fremtiden er på plads for Lange Jørgensen i Odense, hvor Per Blæsbjerg og Henrik Christensen er de nye indehavere.

GENERATIONSSKIFTE Danmarks ældste Bosch-værksted, Lange Jørgensen i Odense får nye ejere. I spidsen står fremover den nuværende værkstedschef Per Blæsbjerg og lagerchef Henrik Christensen med hver 50 procent.

De overtager fra de tidligere ejere siden 1992, Erling Christensen og Poul Dam, som dog begge fortsætter deres virke i virksomheden. De har været med i virksomheden i henholdsvis 48 og 40 år.

Generationsskiftet er allerede trådt i kraft pr. 1. oktober.

Det er således kendte ansigter hos værkstedets kunder, der nu overtager roret og bliver garanter for næste kapitel i Lange Jørgensens mere end 80 år lange historie.

- Inden jeg kom til Lange Jørgensen som værkstedschef i januar 2018, arbejdede jeg i flere år for Bosch Car Service og havde et tæt samarbejde med Lange Jørgensens tidligere ejere Erling Christensen og Poul Dam. Virksomheden har under deres ejerskab altid haft fokus på god kundepleje og været fremsynet på den tekniske side af branchen, så da muligheden for et ejerskifte bød sig, var det oplagt at slå til, udtaler direktør Per Blæsbjerg.

- Vi skal forsøge at bevare og udbygge vores mange specialopgaver for branchen, ligesom vi skal have flere private kunder på værkstedet, tilføjer han.

20 medarbejdere

Lange Jørgensen navnet er synonymt med Odense. Autoværkstedet blev grundlagt tilbage i 1936, hvor adressen hed Fjordsgade.

I 2001 blev værkstedet som et af de første i Danmark udnævnt til Bosch Car Service-værksted, og siden da er tilføjet titlen som Bosch Diesel Center, det eneste på Fyn og i Syddanmark. I alt er der fem danske Bosch Diesel Centre.

Siden 2006 har Lange Jørgensen haft adresse på Ove Gjeddes Vej i Odense SØ og herfra driver de i dag 20 medarbejdere et topmoderne autoværksted og dieselcenter, hvor blandt andet fejlfinding og reparation af dieselkomponenter vægter højt.

I øvrigt har firmaet som noget nyt netop ansat to modne lærlinge som automekanikere.

Mange specialer

- Vi har egne radio- og elektronikteknikere, som er eksperter i reparation af instrumenter, både når det gælder mekaniske og elektroniske dele. Ekspertisen gør, at vi dagligt modtager instrumenter fra hele Danmark, som repareres hos os, fortæller Per Blæsbjerg og fortsætter:

- Vi udfører også reparation af radio- og navigationsudstyr, ligesom Lange Jørgensen er distributør af Pioneer og Blaupunkt.

Værkstedet hos Lange Jørgensen, som tæller ni lifte, består af mekanikere, der løbende opdaterer og videreudvikler deres kunnen hos blandt andet Bosch. Værkstedet er specialister i alle former for elektroniske systemer, klimaanlæg, bilvarmere og taxa-udstyr - både når det gælder fejlfinding og montering.

Værkstedet varetager også almindelige serviceopgaver samt olie- og dækskift og opbevarer dæk på eget dækhotel.

- Vi er glade for, at både Erling Christensen og Poul Dam fortsat ønsker at have deres gang på værkstedet og ser ingen grund til at ændre på de daglige arbejdsgange, med mindre det er til klar fordel for vores kunder, siger Per Blæsbjerg.

Fra én mekaniker til dieselcenter

Lange Jørgensen blev grundlagt i 1936 af Johannes Lange Jørgensen, og dermed er Lange Jørgensen Danmarks ældste Bosch-værksted. Værkstedet lå i over 30 år i Fjordsgade i Odense på Fyn og beskæftigede i starten kun én automekaniker, men flere blev i løbet af de følgende år ansat på det, som nu var blevet det første Bosch autoværksted i Danmark.

I 1967 blev pladsen for trang i centrum af Odense, og derfor flyttede værkstedet til nye og større lokaler på Tagtækkervej – også i Odense. I 2001 blev Lange Jørgensen som et af de første autoværksteder i Danmark en del af den nystartede værkstedskæde, Bosch Car Service, og som det eneste værksted på Fyn og i Syddanmark også Bosch Diesel Center.

I over 35 år havde firmaet til huse på Tagtækkervej, inden man i 2006 flyttede til nye lokaler på den nuværende adresse på Ove Gjeddes Vej i Odense.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094