23948sdkhjf

Hella sælger sin sidste grossist

Norske Hellanor er solgt til en tysk kapitalfond.

AUTOGROSSISTER Sidste del af Hellas engang så store Nordic Forum gruppe med syv lande er nu solgt, idet den tyske kapitalfond Aurelius Equity Opportunities har købt den norske grossist, Hellanor.

Tidligere i år solgte Hella de to grossister, FTZ (Danmark) og Inter-Team (Polen) til svenske Mekonomen Group.

Hellanor er et 100 procent ejet datterselskab af tyske Hella(Norge) HELLA GmbH & Co. KGaA.

19 afdelinger

Hellanor har hovedkvarteret i Skytta nær Oslo og er den næststørste autogrossist på eftermarkedet i Norge.

Hellanor har en omsætning på 70 millioner euro (lidt over en halv milliard kroner) og cirka 250 ansatte.

Købet forventes færdiggjort i fjerde kvartal af 2018.

Hellanor har centrallager i Skytta og 19 afdelinger over hele landet. Hellanor har sit eget værkstedskoncept, AutoMester, men også et tredjeparts koncept som Bosch Car Service. Inden for AutoMateriell leverer Hellanor værkstedsudstyr som JohnBean og Maha.

Nordisk fokus

- Jeg er glad for at byde velkommen til Hellanor som det fjerde nordiske selskab i vores portefølje og fremhæve vores engagement i denne region. Transaktionen viser også, at vores corporate spin-offs er højt værdsat af virksomhedssælgere, udtaler Leif Lupp, Aurelius-gruppens chef for de nordiske opkøb, i en pressemeddelelse.

- Hellanor er nummer 2 i Norge og opererer på et sundt marked. Som en tidligere ikke-kerneforretning under Hella vil Hellanor klart drage fordel af den øgede opmærksomhed, den vil modtage som en selvstændig virksomhed under Aurelius-paraplyen. Vores eksperter vil hjælpe med at sikre en vellykket, hurtig overtagelse og derefter støtte med at tilpasse Hellanor til udfordringerne og vækstpotentialet på det automotive eftermarked, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11