23948sdkhjf

Ajour med de korte bilnyheder

Genan-tiltalt forudser milliongevinst // Volvo V60 Årets Businessbil // El-nettet ikke til 1 mio. elbiler // Husk klimavenlige dæk // Parkerings-app.

Genan-tiltalt direktør forudser milliongevinst

Den bedrageritiltalte Genan-stifter, Bent A. Nielsen, forventer at score en betydelig ekstra millionindtægt på salget af sine aktier i dækvirksomheden. Det kom frem i torsdagens retsmøde som et ud af 24 indtil marts 2019, skriver Finans.dk. Stifteren solgte i 2014 sine aktier til PKA efter voldsomme uoverensstemmelser mellem de to daværende hovedaktionærer. Prisen var samlet 1 euro, men samtidig fik Bent A. Nielsen en såkaldt earn out-aftale, hvis indhold aldrig er blevet offentliggjort. I Retten i Viborg, hvor Bent A. Nielsen er tiltalt i en sag om bedrageri og mandatsvig, kom det frem, at aftalen blev værdisat til 600 millioner kroner i forbindelse med handlen. Og Bent A. Nielsen vurderer, at den er endnu mere værd i dag.

Volvo V60 Årets Business Bil 2019

Fagforeningen Business Danmark har kåret Volvo V60 som Årets Business Bil 2019 foran VW Passat og Opel Insignia i finalen. Foruden disse tre var også nomineret Mazda 6, Peugeot 508, Ford Mondeo, Audi A4, VW Tiguan, Volvo XC40 samt BMW X2. Det er to journalister fra Jyllands-Posten, Jens Overgaard og Christian Schackt, der sammen med Stig Holm, fysioterapeut og afdelingsleder i Arbejdsmiljøcentret i Kolding, som har testet og fundet vinderbilen, der bliver rost for sin fremragende sædekomfort, køreegenskaber, design og høje sikkerhedsniveau.

El-nettet ikke gearet til elbil-vision

Dansk Energis beregninger viser, at omkring tre fjerdedele af det decentrale elnet, der bringer strøm ud til knap 1,1 million huse på villavejene, ikke vil kunne klare de spidsbelastninger, der potentielt følger af en million elbiler, som regeringen ønsker i 2030. Omkring halvdelen af disse boliger har i dag olie- eller gasfyr, som efterhånden kan ventes erstattet af varmepumper. Det vil kun øge presset på elnettet. Der er forsøg i gang med at bruge elbilernes batterier som en buffer i elforsyningen, altså at nettet i perioder med spidsbelastning kan hente strøm i bilerne. Det kan måske også føre til helt lokale samarbejder, hvor man køber strøm fra naboens solceller til at oplade sin elbil. Dansk Energi finder det desuden vigtigt at komme i gang med fleksible tariffer, så snart de intelligente elmålere er på plads hos alle forbrugere.

Branche: Husk klimavenlige dæk

Ved køb af fabriksnye kvalitetsdæk og regummierede dæk på danske virksomheder er der både CO2-gevinster og penge at hente, anfører Dækbranchen Danmark i den politiske klimadebat. Det skyldes lavere rullemodstand, længere holdbarhed og mindre vægt samt muligheden for genanvendelse, oplyser brancheforeningen. Tre fjerdedele af dækket kan genbruges til at producere et regummieret dæk, og sammenlignet med nye dæk bruger man til fremstilling af et regummieret dæk 70 procent mindre olie og op til 20 kg mindre stål, og CO2-emissionen er 40 procent lavere end ved fremstilling af nye dæk. I gennemsnit giver regummierede dæk op til 30 procent lavere udgifter pr. km end nye dæk. Jo flere gange karkassen kan regummieres, jo lavere bliver omkostningerne i dækkets samlede levetid.

App til parkeringshungrende bilister

Der mangler parkeringspladser i København. Men der er tusindvis af parkeringspladser i hovedstaden, som ikke bliver udnyttet. To unge iværksættere lancerer nu tjenesten Plot i København, som kan sammenlignes med Airbnb, men for parkeringspladser. Formålet med tjenesten er at komme de mange københavnere og tilrejsende i bil til hjælp, som dagligt bruger tid på at lede efter parkering. Plot forbinder folk, der har brug for parkering, med folk der vil dele deres pladser. Samtidig kan man også bruge tjenesten til at parkere i Københavns Kommune.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11