23948sdkhjf

Google: Vi har selvkørende taxier klar

It-giganten er langt med udrulningen af en taxiflåde, der ikke kræver chauffører.

SELVKØRT Den Google-ejede virksomhed Waymo har over ni år udviklet og ikke mindst testet selvkørende biler. Ifølge Bloomberg er Waymo på vej med et kommercielt selskab i staten Arizona omkring byen Phoenix. Waymo vil  fremover tilbyde kunder, at blive fragtet rundt i taxi’er uden en fører. Waymo har brugt ni år på at forske, udvikle og teste de førerløse taxier i alle tænkelige situationer. Og udviklingen af disse selvkørende biler er ifølge virksomheden selv gået så godt, at de skal stå sin prøve engang til december.

Der er dog ikke tale om at Google og Waymo satser alt på ét bræt på de førerløse køretøjer. I første omgang bliver der talt om en begrænset udrulning lyder en udmelding, igen for at sikre sig, at sikkerheden er i orden. 

Den nye Google-tjeneste bliver allerede nævnt som en succes, og såfremt lanceringen bliver en succes, er der en mulig konkurent til de to andre selsskaber Lyft og Uber. Ikke desto mindre har Waymo allerede omkring 100 biler rundt i USA til at teste den selvkørende teknologi, ligesom at Waymo har haft mere end 400 familier til at teste det.

 Google Waymo satsningen foregår på bilen Chrysler Pacifica minivan.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08