23948sdkhjf

- Vi leder efter unge med ’ild i øjnene’

Vil du i lære som salgstrainee? Så skal du ikke være ’pistolsælger’, men tålmodig, lyttende, hjælpsom og målrettet, siger salgsdirektør Henrik Brøchner Jensen

MIN FREMTID Hvis du talent for salgsarbejde og både vil have med mennesker og biler at gøre, er der forskellige muligheder i autobranchen, hvor mennesker, salg og service kan blive en del af din fremtidige karriere.

En af mulighederne er at finde en praktikplads som trainee hos en bilforhandler.

På Business College Syd i Sønderjylland uddanner man unge bilsælgere, der har flair for at gennemføre en god handel. Faktisk er skolen den skole i Danmark, der uddanner flest unge indenfor salg og handel i autobranchen. Herfra siger uddannelsesleder Johnny Nedergaard:

- Vi har et tæt samarbejde med branchens virksomheder og har siden 1968 uddannet handelsfolk til autobranchen. I dag tilbyder vi ligeledes videregående leder- og akademiuddannelser, hvilket betyder, at man altid har mulighed for at videreuddanne sig og styrke sin karriere, siger Johnny Nedergaard fra Autouddannelserne.

Skolen kendes ved, at den fungerer som kostskole, hvilket betyder, at man bor på skolen sammen med klassekammeraterne.

- Vores elever får dermed et stærkt netværk med andre unge i branchen. Det netværk får de gavn af, når de vil videre i karrieren, siger han.

Kostskole
En af de virksomheder, der tager et stort ansvar for at uddanne unge, er VIA Biler. Med 12 butikker, en brugtbilsforretning og et Volvo-hus på vej i Vallensbæk har VIA Biler god mulighed for at tilbyde unge talenter en start på en spændende karriere.

- Lige nu har vi fem trainees ansat, fortæller salgsdirektør Henrik Brøchner Jensen.

Hvad skal der til for at blive trainee hos jer?
- Dels skal vi have et behov, og det har vi i dén grad lige nu. Vi sælger biler som aldrig før. Og dels skal man vade ind i folk med træsko på. Vi har ikke behov for ’pistolsælgere’, men for unge mennesker med overskud og tålmodighed. Man skal være lyttende, hjælpsom, målrettet og man skal gøre sig umage. Vi leder efter dem med ’ild’ i øjnene. Ikke bare nogen, der kan snakke hurtigt, siger Henrik Brøchner Jensen.

Salgsdirektøren glæder sig over samarbejdet med de unge mennesker.

- De bringer en masse energi til vores team. De rokker ved vores måde at tænke på. Og de gider godt stå på messe i fire dage og vise biler frem, siger salgsdirektøren. Og så har han et godt råd med på vejen til de unge, der snart skal søge trainee-stillinger.

- De fleste af dem, vi antager, kommer forbi forretningerne. De nøjes ikke med at sende en ansøgning. Og lad nu være med at tage mor og far med. Det tager vi ikke seriøst. Vi har brug for nogen, der kan og vil selv ...

Henrik Brøchner Jensen understreger, at man skal være 18 år for at komme i betragtning som trainee.

VIA Biler opfodrer desuden de unge til at sende uopfordrede ansøgninger.

Gå på jagt på de sociale medier
Johnny Nedergaard fra Business College Syd anbefaler desuden de unge at skaffe sig et netværk i autobranchen, hvis muligheden for job efterfølgende skal være så bredt som muligt.

- Venner og familie er én ting, de sociale medier er en anden. Vores skole har også en FB-side, der hedder "uddannelser til autobranchen", som også er et rigtig godt sted at finde links til job og uddannelsesmuligheder ...

Artiklen er en del af temaet Min Fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094