23948sdkhjf

Grossist vil effektivisere værkstedsdrift

Auto-G er klar med værkstedssystemet Gplan, som er lavet i samarbejde med Triscan. Fem basismoduler og syv i tillæg.

ØKONOMISTYRING Efter flere måneders forberedelse og test på udvalgte værksteder er autogrossisten Auto-G klar med systemet Gplan til værkstedsdrift og kundestyring.

- Der er tale om en erstatning til og forbedring af Autokvik systemet - det er noget helt nyt, fastslår en tilfreds Marian S. Larsen, kædechef for Autoplus, som pt. tæller 148 værksteder.

- Vi har selv udviklet systemet, som er lavet i samarbejde med Triscan og en af branchens bedste udviklere, Peter Riis Hansen (tidligere FTZ, red.).

- Vi kan nu hjælpe værkstederne med at blive mere effektive og sørge for penge på bundlinjen, idet man med systemet kan tilbyde værkstedskunderne værdifulde services, som er loyalitetsskabende og lønsomme for værkstedet. Der er tale om en enkel opbygning med touchskærm og brug via mobil, tablet eller pc. Desuden arbejder man inden for samme skærmbillede hele tiden, fremhæver Marian S. Larsen.

- Jeg ser et stort potentiale i Gplan, som forlods har fået stor opbakning blandt vores værksteder, så vores forventninger er høje, siger hun.

Gplan består af et basissystem med fem moduler og i alt syv tillægsmoduler, som kan tilkøbes alt efter behov.

Fem basismoduler

De fem basismoduler er Gkat, Gkal, Gfin, Glag og Gbud, altså for det første katalog til bestilling af varer. Gkat overtager automatisk køretøjsdata fra et tilbud eller en planlagt booking, så man nemt og enkelt kan vælge de nødvendige reservedele.

Gkal er systemets kalender- og planlægningsmodul, så man nemt og effektivt kan administrere bookinger, arbejdsfordeling, tilbudsgivning, kundebiler og tidsregistrering.

Gfin er systemets finansmodul til kundestyring, fakturering og kreditering. Her styrer man også timepriserne og registrerer mekanikerne. Gfin er fuldt integreret med e-conomic via Geco, hvis man ønsker et komplet regnskabsprogram.

Glag modulet giver mulighed for at oprette eget internt varelager. Systemet understøtter også stregkodescanning, så varer og services nemt kan tilføjes arbejdskortet ved at scanne stregkoder.

Gbud modulet gør det nemt at udarbejde tilbud.

Fire møder

Gplan er netop blevet præsenteret for værkstederne på fire distriktsmøder landet over.
Tre af aftenmøderne blev afholdt i Kolding, Aalborg og Randers i sidste uge, mens det sidste blev afholdt tirsdag den 6. november på Svogerslev Kro ved Roskilde. Her blev Auto-G’ og Autoplus’ nye kundestyringsprogram demonstreret.
Desuden fortalte Autoplus om året, der gik, og fokus på 2019, markedsføring samt nye tiltag.

Syv tilæægsmoduler

Der er i alt syv tillægsmoduler, som kan tilkøbes efter behov:

Gtek modulet giver direkte adgang fra Gplan til online teknisk support. Adgangen sker under forudsætning af, at værkstedet har et abonnement på et eller flere systemer, herunder Autodata, Autofrontal, HaynesPro eller Tolerance.

Gsms modulet muliggør simpel envejskommunikation af SMS-beskeder fra værkstedet til kunderne. Der kan opsættes automatiske beskeder, standardbeskeder og individuelle beskeder.

Gdæk modulet er til værksteder, som måske allerede har eller påtænker at etablere et dækhotel.

Geco modulet er tiltænkt værksteder, som anvender e-conomic økonomisystem. Med Geco får de overført grundlæggende data til Gplan i forhold til fakturering og tilbudsgivning. Man får skabt integration mellem de to systemers kundekartotek.

Gserv modulet er en online serviceberegner til værkstedets hjemmeside. Besøgende kan både få oplyst pris og booke tid til service.

Gbog modulet giver mulighed for at skabe integration mellem Gplan og digital-servicebook.com.

Gcon modulet gør det muligt at tilbyde kunderne en connectivity-løsning. Ved installering af en OBD-dongle, som findes i en simpel og avanceret udgave, får man adgang til kundernes køretøjsdata. Man kan herved minde dem om et forestående service, kontakte dem når fejlkoder registreres, eller fjerndiagnosticere køretøjer. Denne dongle-løsning er klar inden for fire måneder, oplyser Marian S. Larsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14