23948sdkhjf

Undervognen får en rystetur

FTZ-MESSE: Monroe er klar med støddæmpere til biler med adaptiv undervogn på eftermarkedet.

JUSTERBAR Efterhånden er rigtig mange bilmodeller originalt udrustet med elektronisk styrede støddæmpere, hvor føreren på en knap kan vælge mellem tre, fire forskellige køreindstillinger. Det ændrer feedback i rattet, speederrespons og hårdheden af undervognen. Systemet kan efterhånden fås i alt fra en VW Polo, over i en Ford Focus og til en Mercedes-Benz S-klasse.

Men nogle af de biler, som har kørt rundt med systemet i flere år har måske allerede behov for nye støddæmpere. Derfor vil Monroe starte et nyt Eftermarkeds program af disse under navnet RideSense. Monroe lover, at programmet til eftermarkedet vil leve helt op til OS-standarderne (Original Supplier), da Monroe allerede er den største leverandør til bilfabrikkerne af denne type støddæmpere og helt elektroniske undervogne. Derfor sætter Monroe fokus på det til FTZ Fagmessen i Odense.

Spectrum-serien med
Ingen FTZ-messe uden en Monroes helt store satsninger på eftermarkedet, nemlig støddæmperserien OESpectrum. Den vigtigste forbedring på den serie er det invendige dobbelte ventilsystemkaldet R-Tech2. Ifølge Monroe selv sikrer det en bedre vejkontakt så svingkørsel og opbremsninger klares mere sikkert, uden at køre komforten føles særlig hård. Desuden er forkromningsprocessen forstærket, og derfor er Monroe selvsikker og mener, at den overordnede holdbarhed øges så meget, at man giver fem års garanti.

En af forklaringerne på forbedringen er, at oliens viscositet i støddæmpersystemet er forbedret, og den invendige opspringsstop er ændret. Desuden er forkromningen af stempelstangen forbedret og et lukket teflonbånd om stemplet nedsætter fiktion. OESpectrym-serien består lige nu af ca. 400 varenumre, der med producentens ord skal dække behovet.

Bruce Ronning, der Vicepresident og direktør for Eftermarkedet Europa, var ikke bange for at tage munden fuld, da producenten sidste år begyndte at udrulle OESpectrum til værksteder på eftermarkedet.

- Det er simplethen den bedste eftermarkedsstøddæmper der nogensinde er produceret, udtalte Bruce Ronning dengang. Stand A-1717

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141