23948sdkhjf

Jenniefer jagter mekaniker-drømmen

17-årige Jenniefer Bjerring fik melallergi og måtte droppe konditor-studiet. I stedet søgte hun ind som personvognsmekaniker - og har ikke fortrudt et øjeblik

MIN FREMTID Det lå ikke umiddelbart i kortene, at 17-årige Jenniefer Bjerring skulle i lære som mekaniker, da hun søgte ind på konditorlinjen på ZBC. Men allergi overfor mel tvang Jenniefer til at genoverveje sit valg. Det første grundforløb på teknisk skole er nemlig ikke bindende for, hvilken faglig vej, man vil køre. Men ved starten af andet grundforløb skal der tages en beslutning. Og for Jenniefer var beslutningen slet ikke svær.

- Jeg har altid været bidt af teknik. Jeg vil gerne vide, hvordan tingene hænger sammen. Interessen for biler kommer fra min far, så jeg er opvokset med, at biler er spændende at skrue på, siger Jenniefer i en pause fra den skolepraktik, hun har indledt på ZBC i Slagelse.

Fedt at være i skolepraktik
Det er ingen hemmelighed, at Jenniefer er en sjælden lærling. Hun er nemlig en af de eneste piger på forløbet. Men det gør ingen forskel for hverken Jenniefer, hendes skolekammerater eller hendes lærere. Den 17-årige mekanikerlærling er en rigtig ’12-talspige’, der har flair for teknik og for, hvad der foregår under kølerhjelmen.

Men det er desværre ikke alle, der er ligeglade med, at Jenniefer er pige. Hun har søgt et hav af lærepladser og hver gang fået et nej. Det betyder, at hun i dag er i skolepraktik på ZBC, hvor hun dagligt går på værkstedet og arbejder på mange forskellige bilmærker.

Hvad er årsagen til, at værkstederne ikke har tilbudt dig en læreplads?
- Nogen lægger ikke skjul på, at de afviser mig, fordi jeg er pige. Forklaringen er som regel, at man ikke har omklædningsrum til piger. Måske er man også bange for, at jeg ikke kan være med på værkstedshumoren. Det er jeg nu ret god til, griner Jenniefer.

Kast jer ud i det
Hun er ikke slået ud af, at lærepladsen ikke er inden for rækkevidde. Det er vigtigt for hende at understrege, at man sagtens kan gennemføre en god uddannelse ved at være i skolepraktik på værkstedet på ZBC, der er fuld af godt udstyr og store biler.

- Jeg har ingen klager. Selvfølgelig ville det være dejligt at få en læreplads. Ulempen ville dog være, at den tid, jeg lige nu bruger på mit hobbyprojekt, ikke ville være den samme, siger Jenniefer.

Det projekt, Jenniefer omtaler, er hendes frivillige arbejde på DTC-team’et Mikkel C. Jenniefer udgør - sammen med to chefmekanikere og tre andre lærlinge fra ZBC - mekanikertemaet omkring racerkøreren.

Er der noget, der har overrasket dig på mekanikeruddannelsen?
- Ja. Jeg er overrasket over, hvor mange spændende opgaver, vi får, og at vi får lov at skrue på bilerne alene. For et par uger siden fik vi udstukket en gearkasse og et koblingssæt og skulle udskifte kobling på en VW Jetta. Vi får også lov at skrue på vores egne biler: Lige nu arbejder jeg på min 19 år gamle BMW, fortæller Jenniefer Bjerring, der endnu ikke selv har kørekort.

- Men jeg er igang med at tage kørekort. Jeg mangler kun prøverne. Og så håber jeg at købe en VW Golf IV. Jeg kan godt lide drengerøvsbiler. Og den her har sin helt egen charme, smiler hun.

Hvad er dit budskab til andre, der overvejer at søge ind på uddannelsen?
- At man bare skal kaste sig ud i det. Det er lærerigt, og det er sjovt. Man får et godt sammenhold på skolen. Og man skal ikke lade sig slå ud af, at man skal ud at finde en læreplads. Skolepraktik er helt fint, værkstedet på skolen er en arbejdsplads. Og de fleste finder en plads. Og sker det ikke, er det ikke verdens undergang. Man skal nok finde arbejde bagefter, smiler hun.

Artiklen er en del af temaet Min Fremtid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125