23948sdkhjf

Blitz bliver til Tendens

Bilbranchen DI skifter navn på analyseværktøj, og giver eksempler på, at Google kan være vejviser til, hvordan bilsalget vil forme sig.

ANALYSE Bilbranchen under DI udgiver hvert kvartal en konjunktur- og brancheanalyse, som tidligere hed Blitz. Det har nu skiftet navn til Tendens, som netop er udkommet og er tilgængelig på Bilbranchens hjemmeside. Den første udgave sætter fokus på en ny indikator, der bruger Google-søgninger til at komme med bud på de kommende måneders bilsalg. desuden giver Tendens en status på nyregistreringerne et år efter L4.

Der viser sig nemlig en sammenhæng mellem danskernes Google-søgninger på en række forskellige bilmærker og salget af biler to måneder efter søgningerne er foretaget.

Indikatoren peger i retning af, at der fortsat er en let opadgående trend i indregistreringerne af nye personbiler over de kommende par måneder.

Det fremgår desuden, af Tendens, at privatmarkedet står for en større andel af elbilsalget. Elbilerne har ganske vist endnu ikke sat sig i det danske marked, selvom der er registreret flere nye elbiler i årets første ni måneder af i år i forhold til samme periode sidste år.

Der er i de første tre kvartaler af 2018 registreret i alt 930 nye elbiler imod kun 437 i samme periode sidste år. Det er mere end en fordobling af nyregistrerede elbiler, og det er nu primært privatmarkedet med en markedsandel på 52 procent, der aftager elbilerne.

Det er et meget anderledes billede end vi så sidste år, hvor privatmarkedet kun stod for ca. 15 pct. af nyregistrerede elbiler. Også hybridbilsalget går godt, idet antallet af nyregistrerede hybridbiler er steget med ca. 69 pct. i de første otte måneder af 2018 i forhold til samme periode sidste år. Der er således blevet registreret 10.173 nye hybridbiler - indbygget- og plug-in-hybrid - i årets første otte måneder.

Stadig vækst i markedet

Den opadgående tendens de seneste år ser ud til at fortsætte for bilhandelsomsætningen i Danmark. 2,8 mia. kr. er bilhandelsomsætningen steget i første halvår i 2018 i forhold til samme periode i 2017. Bilhandelsomsætningen fortsætter den stigende tendens, som vi har set de seneste år.

Omsætningen for bilværksteder mv. stiger også, selvom der her er tale om en marginal stigning i forhold til bilhandelsomsætningen.

Andet kvartal i år bød således på en stigning i bilhandelsomsætningen på 9 pct. i forhold til samme periode sidste år. Bilhandelsomsætningen var således i andet halvår 2018 oppe på 54,9 mia. kr. i forhold til 52,1 mia. kr. i samme periode sidste år. Samme tendens gør sig gældende på værkstedsomsætningen, der steg med ti pct. i andet kvartal i år i forhold til andet kvartal 2017.

Omsætningen på værkstederne rundt om i landet var dermed lige i underkanten af 16,8 mia. kr. i årets første seks måneder.

Omsætningen fra udlejning og leasing af biler og lette motorkøretøjer er også steget ca. ti pct. i andet kvartal i år sammenlignet med samme kvartal sidste år. Omsætningen fortsætter dermed det historisk høje niveau.

I de første seks måneder af i år når omsætningen op på 4,6 mia. kr. I samme periode sidste år lå omsætningen på 4,2 mia. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109