23948sdkhjf

Autogrossist fik jackpot

Det bedste regnskab nogensinde for autogrossisten FTZ.

REGNSKAB Den danske autogrossist, FTZ Autodele & Værktøj A/S, der for få måneder siden blev solgt til Mekonomen Group i en milliardhandel, slår rekord.

Omsætningen i FTZ har således rundet 2,3 milliarder kroner mod 2,2 milliarder året før, og overskuddet før skat var i seneste regnskabsår på 252 millioner kroner før skat mod 218 millioner året før. Det viser et nyt regnskab.

Der er tale om det bedste regnskab nogensinde for Danmarks største autogrossitst. Ledelsen kalder fremgangen i både omsætningen og indtjeningen for "særdeles tilfredsstillende".

Indtil for få måneder siden var FTZ ejet af tyske Hella. Men i juli blev FTZ sammen med polske Inter-Team solgt i en milliardhandel til svenske Mekonomen.

Det nye regnskab fra FTZ dækker perioden juni 2017 til maj 2018 - altså før den nye ejer kom til. Den nye ejer har netop trukket 196 millioner kroner ud i udbytte mod 100 millioner året før, fremgår det af regnskabet. Resten af overskuddet får lov at blive hos FTZ, der nu har en egenkapital på 822 millioner kroner.

FTZ omfatter i dag 51 afdelinger og 1150 medarbejdere.

Mange forbedringer

- Det er dejligt at kunne aflevere så flot et fuldt regnskab, siger adm. direktør Svend Kristensen til Motor-magasinet. Han tiltrådte i marts 2017.

- Der er forbedringer på stort set alle områder, tilføjer han.

Regnskabet blev godkendt på selskabets generalforsamling den 10. oktober, den første under de nye ejere.

Læs mere om: FTZ
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094