23948sdkhjf

Ajour med den danske autobranche

Nyt fra Circle K, Dribe. bilpriser.dk, Kia og Metal.

Circle K vender minus til solidt plus

Circle K Danmark A/S - som tidligere hed Statoil - kom ud af sit forgangne regnskabsår med et overskud på cirka 95,5 millioner kroner før skat. Det positive resultat skyldes primært et øget salg af såkaldte convenience produkter og et opgraderet vasketilbud. Det blev et år, der i høj grad handlede om at samle netværket efter forrige års integration af 131 Shell-stationer og rebranding af hele kæden fra Statoil til Circle K. Fokus har derfor primært været på at frigive potentialet i det samlede nye netværk og organisation, oplyser selskabet i sin årsrapport for regnskabsåret 2017/18. Resultatet betegnes af ledelsen og bestyrelsen som yderst tilfredsstillende.

Intelligente biler hos bilabonnenter

Særligt veludstyrede små og mellemstore biler med intelligente assistentsystemer hitter blandt det stigende antal danskere, som abonnerer på deres bil i stedet for at eje eller lease den. Det fremgår af en ny analyse fra virksomheden Dribe, som siden februar måned har tilbudt danskerne bil på abonnement, og som på kort tid har etableret sig som den største spiller på markedet, oplyser Lars Eegholm, adm. direktør i Dribe, som udelukkende er app-baseret. Øverst på listen over de mest populære biler på abonnement ligger SUV’en VW Tiguan efterfulgt af VW Arteon og Audi A6 som nr. 3.

Syv sæder til vidt forskellig pris

Biler med syv sæder er eftertragtede af flere grunde, oplyser bilvurderingstjenesten Bilpriser.dk i en analyse, der viser, at biler med syv sæder prismæssigt starter ved cirka 170.000 kroner. Målt efter totaløkonomi med alle udgifter indregnet undtagen den individuelle til forsikring og service kan man eje og bruge en syvpersoners bil for mindre end to kroner pr. kilometer. Det kan to styks af selv de allerbilligste mikrobiler ikke matche. Bedste totaløkonomi præsterer Dacia Lodgy med 1,95 kroner pr. kilometer, efterfulgt af Citroen C4 Grand Picasso (2,58), og VW Touran (2,88). Dyrest er Volvo XC90 med 9,31 kroner.

485 kilometer på en opladning

Den helt nye elbil fra Kia, e-Niro, vil give kunderne en rækkevidde på op til 485 kilometer på en enkelt opladning, når bilen kommer til salg i Europa i slutningen af 2018. Den blev præsenteret med europæiske specifikationer på 2018-udgaven af biludstillingen i Paris, før salget starter senere i år. Den europæiske godkendelse i henhold til WLTP-cyklussen ved blandet kørsel har bekræftet e-Niros rækkevidde på 485 km, når bilen er udstyret med det højtydende 64 kWh litium-ion-polymer-batteri. I WLTP-testcyklussen med bykørsel har e-Niro en rækkevidde på helt op til 615 km, oplyser Kia i en pressemeddelelse.

Der skal kul på praktikpladskedlerne

Det går den rigtige vej med antallet af praktikpladser i industrien, men der skal stadig oprettes flere, hvis mangel på faglærte ikke skal blive et alvorligt problem, melder Dansk Metal. Mere end hver femte tillidsrepræsentant i industrien arbejder på en virksomhed, der det seneste år har taget flere lærlinge. Det viser en ny rundspørge blandt Dansk Metals tillidsrepræsentanter i industrien. Ifølge Undervisningsministeriets praktikpladsstatistik blev der i 1. halvår af 2018 oprettet 572 flere praktikpladser i industrien i forhold til samme periode i 2016. - Praktikpladser til fremtidens faglærte er et must, som virksomhederne i den grad også har en interesse i. Dansk Metal og DI har begge været markante på den dagsorden den seneste tid, og noget tyder på at virksomhederne lytter, og det har været med til at skubbe i den rigtige retning. Vi oplever også flere virksomheder, der ansøger om at blive godkendt til at tage lærlinge, siger Kasper Palm, forbundssekretær i Dansk Metals uddannelsesafdeling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11